Szeged és környéke

2019.08.07. 12:59

Kolumbiai táncos ízelítő: sok minden belefér 1 órába egy nemzetről - fotók

Mit lehet megmutatni egy nem­zet hagyományairól egy egyórás műsor keretein belül? Az El Colombiano Compania de Danza táncegyüttes bebizonyította, hogy sok mindent.

Munkatársunktól

Táncos estjükön nemcsak a latin zene lüktető ritmusát és a fő­­ként a kolumbiai zászló színeiben pompázó szoknyák for­ga­tagát élvezhette a közönség, hanem egy drámai elemekkel megtűzdelt előadást láthatott. Az együttes két éve alakult Bo­gotában, céljuk pedig a nem­ze­­ti kulturális örökségük népsze­rűsítése szerte a világon. Hétfőn a deszki, kedden pedig a sze­­gedi közönség győződhetett meg róla, hogy különösen a dél-­amerikai táncokat bizony nem a precíz mozdulatok teszik igazán széppé, hanem a belülről fakadó életöröm és szenvedély.

Kolumbiai táncos ízelítő Deszken. Fotó: Karnok Csaba -GALÉRIA

A koreográfia része volt a Ko­­lumbiára jellemző munkák be­­mutatása mint a halászat, a ká­­vétermesztés, sőt a mitikus El­­dorádó képe is felbukkant az aranymosást és a bányászatot mímelő színpadias mozdulatok­ban. Az est során persze az em­beri érzelmek sem maradhattak ki: a kibontakozó szerelem megéneklése és a párválasztás rí­­tusa után Kolumbia történelme is terítékre került. Hadba vonuló férfiak búcsúzkodtak kedveseiktől, és egy nő, aki szerelmét női ru­­hába bújtatva próbálta megóvni a háborútól. A férfi végül önként szabadult meg az álcától, így az előadás végéig a szerelmesek elszakadása teremtette meg a feszültséget a színpadon. Az egymásra épülő jelenetek között a zenekar és az énekesnője kö­tötte le a közönség figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!