Szeged és környéke

2010.11.25. 21:45

Kommandós akció a Szent Ferenc utcában

Szeged - Csuklyás kommandósok törtek be csütörtök reggel a szegedi Szent Ferenc utca 14. szám alatti társasház egyik földszinti lakásába. A 10 perces akcióban a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei egy férfit vittek el, bilincsben. Az egyik lakó szerint kábítószer állhat az ügy hátterében.

Munkatársunktól

Mindössze 10 percig tartott csütörtök kora reggel az a kommandós akció, amit a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) rendőrei hajtottak végre a szegedi Szent Ferenc utca 14. szám alatt. A fekete csuklyát viselő 7-8 kommandós beviharzott az önkormányzati fenntartású házba, és benyomult az egyik belső kertre néző földszinti lakásba.

– Éppen ekkor értem haza a bevásárlásból, de nem engedett be a kapu előtt várakozó egyik kommandós. Azt mondta, várni kell. 10 percet álldogáltam, amire kihoztak egy pulóverrel letakart fejű férfit a földszintről.

A feleségét is bilincsbe verték a pajzsot is viselő kommandósok, de őt utána visszavitték a lakásba. Szerintem kábítószer lehet az ügy hátterében – mesélte fél szelet vajas zsömlével a kezében az egyik első emeleti lakó.

A mályvaszínűre festett földszint lakásba bekopogtunk; az ajtót nem az otthoniak, hanem a Nemzeti Nyomozó Iroda egyik munkatársa nyitotta ki nekünk. Papírt és tollat tartott a kezében, feltehetően épp a jegyzőkönyvet írta. – Itt biztos nem fognak megtudni semmiféle információt – közölte udvariasan, miután megtudakolta, hogy kik vagyunk, és mit keresünk ott. A kommandós akció részleteivel kapcsolatban az NNI szóvivőjéhez irányított minket.

Bartha László őrnagy, a Nemzeti Nyomozó Iroda sajtószóvivője lapunk kérdésre csak a kommandós akció tényét erősítette meg. – Folyamatban levő ügyről van szó, amelyről a nyomozás sikeressége érdekében most nem mondhatunk el többet – közölte az őrnagy, aki az üggyel kapcsolatban bővebb tájékoztatást a jövő hétre ígért. Arról, hogy egy ilyen jellegű akció mekkora szervezőmunkát igényel részükről, azt mondta: van amikor nagyon gyorsan kell dönteniük, máskor kicsit több idejük van a tervezésre. A legtöbb esetben megpróbálják minél rövidebb időn belül előkészíteni a rajtaütést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!