Szeged és környéke

2017.11.27. 11:52

Könyvadománnyal a bánáti magyarságért

Lelkes történelemtanárok minden évben megrendezik a Torontál helytörténeti versenyt, az egykori nagy kiterjedésű Torontál vármegye területén található magyar, illetve magyar tagozatos 12-14 éves iskolások háromfős csoportokban mérik össze tudásukat.

Munkatársunktól

Az idén a 200 éves vajdasági Ürményházán megtartott szombati versenyen Ürményháza, Torontáltorda, Torontálvásárhely, Magyaritabé, Kisiratos, Oroszlámos, Székelykeve, Kikinda, Tiszasziget és Újszeged csapatai mérték össze tudásukat.


 Szoros közdelemben a Tisza-parti lányok (Újszeged) csapata nyert, az Iratosi betyárok (Kisiratos) és az Ürményházi lányok (Ürményháza) előtt. A résztvevők és a felkészítő tanáraik részére könyvadományt juttatott el a KDNP és a Rákóczi Szövetség szegedi helyi szervezete. A köteteket Mikó Valér, a Rákóczi Szövetség szegedi helyi szervezetének alelnöke adta át.


Külön köszönet illeti a szegedi Lazi Kiadó és szerkesztője, Hunyadi Csaba, valamint a Magyar Kultúra Emlékívek Kiadó és igazgatója, Kollár Ferenc nagylelkű támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!