Szeged és környéke

2009.10.02. 23:50

Korábban nyitott a korcsolyapálya

Szeged - újító géppel, kifestett öltözőkkel, erősebb hangfalakkal, drágább jegyárral várják a sportolni vágyókat a tegnap megnyitott szegedi korcsolyapályán. <br>

Bobkó Anna

Soha ilyen korán nem készült el a jég a szegedi korcsolyapályán, mint idén – a megszokottnál tíz nappal hamarabb fejezték be a fagyasztást. A nyitást pedig egy nappal korábbra időzítették, mint tavaly. Bánáti Antal, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: céljuk, hogy legalább tíz hónapon keresztül üzemeltessék a korcsolyapályát. A szezon október másodikától várhatóan április 4-éig tart majd, ám az időjárástól függően kitolódhat.

Az új jégfelújító gép 10–12 perc alatt végzi el a frissítést. Fotó: Schmidt Andrea

Az új jégfelújító gép 10–12 perc alatt végzi el a frissítést.
Fotó: Schmidt Andrea

Egyelőre a megszokott időpontokban várják a korcsolyázókat a pályára, az új jégfelújító gépnek köszönhetően azonban lehetséges, hogy több turnust is ki tudnak alakítani. Az új gépet 30 millió forintért szerezte be a kft. A kanadai gyártmányú, Olimpia típusú járgány a szakma Mercedesének számít. Klasszisokkal jobb, mint elődje: erősebb a motorja, szélesebbek a kései, így rövidebb idő alatt teszi rendbe a jeget. Míg a régi árammal működött, az újat gáz hajtja – hatvan százalékkal olcsóbb az üzemeltetése.

Megújult a hűtőgépezet is. Bár ildomos lenne már kicserélni, pénzhiány miatt idén csak a kötelező nagy karbantartást végezték el rajta. Négymillió forintból többek között kifestették az öltözőket, két új erősítőt kapott a stúdió, és a hangfalakat is felújították. A belépők ára is változott: a felnőttjegy 700, a gyerek- és a kedvezményes belépők 650 forintba kerülnek. Tegnap este a jégdiszkóban léphettek először a jégre a korcsolyázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!