Szeged és környéke

2009.11.09. 19:26

Körtetortát sütöttünk a tévésekkel

Vacsoracsatáztunk a celebekkel, láttuk Magdi néni seprűjét, és belehallgathattunk a Csillag születik próbájába az RTL Klub sajtótúráján.

Bobkó Anna

Talán még Guinness-rekordot is dönthettünk volna a „legtöbb együtt főző újságíró és celeb" kategóriában múlt héten csütörtök este a fővárosi Marriott Hotelben, ahol az RTL Klub sajtótúraprogramjában együtt tüsténkedett a meghívott 30 zsurnaliszta a televíziós csatorna sztárjaival a konyhában.

Tíz–tizenöt fős csoportokba osztottak be bennünket három–négy sztár mellé. A szegedi „különítmény" Peller Mariannal, Marenec Fruzsinával és a rádiós Cookyval kezdett hozzá a desszert elkészítéséhez. A séf körtetortát álmodott, Peller Mariann olyan feladatot választott, amit biztosan nem ronthat el – körtét hámozott. Fruzsina tojást tört, Cooky a jó hangulatért felelt. Egy másik konyhában a főétel rotyogott: paprikás csirkecomb Jáksó László poénjaival fűszerezve, mellé nokedlit gyúrtak az újságírók és a celebek. Az előétel többek között Kiss Ramóna keze munkáját dicsérte: pirított gomba, rukkolasalátával. A konyhákban serénykedő tucatnyi alkalmi kukta ténykedését tévéstáb rögzítette. Marsi Anikó hagymát szeletelt, Falusi Mariann szorgalmasan kóstolt. Alig több mint egy óra alatt elkészült a háromfogásos vacsora, amelyet mindannyian tíz pontosra értékeltünk.

Míg Marsi Anikó hagymát aprított, Jáksó László poénjaival fűszerezte a készülő fogást. Fotó: Segesvári Csaba

Míg Marsi Anikó hagymát aprított, Jáksó László poénjaival fűszerezte a készülő fogást.
Fotó: Segesvári Csaba

Az RTL Klubban a kulisszák mögé is bekukkanthattunk Rényi Ádám sajtófőnök kalauzolásával. Első utunk egy kék falú stúdióba vezetett. A néhány négyzetméteres teremben reflektortenger borította a plafont, s az üres falak előtt mindössze néhány berendezési tárgy állt. A kanapé és a gong a betelefonálós játék díszlete, az asztalok mögött esténként a hírolvasók ülnek, a könyöklőre pedig a Fókusz műsorvezetői teszik le irományaikat. Az ottjártunkkor oly üresnek látszó stúdió a televízió képernyőjén a kivetített háttérnek köszönhetően telik meg élettel.

Még ott áll Magdi néni seprűje az udvaron, a Barátok közt kulisszái között, de itt egy árva lélekkel sem találkoztunk, hiszen kizárólag forgatási szünetben rohamozhatta meg az újságíró csapat a Mátyás király teret. Amit a televízióban egy komplett társasháznak látunk, az valójában egymás mellett álló szobák sokasága. Nóráék nappaliját például csak egy fal választja el Kertészék lakásától, ami régi bútorokkal van berendezve. – A díszlet kialakításakor a stáb nagyon odafigyelt a részletekre. Kertészék szegények, ezért a függönyöket teába áztatták, hogy réginek látsszanak, a kanapét pedig smirglipapírral koptatták meg – árulta el Böjte Piros, a produkció kommunikációs menedzsere.

Sajtótúrán az RTL Klubnál. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


– Nem félsz végigmenni az utcán? – kérdezte az egyik újságíró Kakasy Dórától, aki a Barátok köztben Nikiként egyre több ellenszenves dolgot művel. – Szegény Imit néha már én is sajnálom – árulta el a színésznő, akivel együtt ebédelt az újságírósereg, majd a Csillag születik próbájára ülhettünk be, ahol a stáb tagjai lázasan készülődtek a szombati élő műsorra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!