Szeged és környéke

2019.05.26. 19:19

Kosarasok a zöldségesnél - környezetvédelemre buzdítanak Algyőn

Péntekenként környezetbarát vagy újrahasznosított zacskók, dobozok használatára buzdít az algyői Búvár utcai Családi zöldséges.

A. T. J.

Örkény-Tóth Erika kétéves kisfia, Áron a babakocsiban egy epret nyomogatott szét, három és fél éves nővére, Ivett pedig az anyukájának segített paradicsomot és almát válogatni az algyői Búvár utcai Családi zöldségesnél, ahol pénteken Legyél Kosaras! néven szerveztek környezettudatos napot. Erika és Ivett egy babapiskótás-dobozba pakolta az epret, a zöldséget és gyümölcsöt pedig egy vászonból és függönyből összevarrt szatyorba tették.

Kosarasok a zöldségesnél - környezetvédelemre buzdítanak Algyőn. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA

Radu Kármen üzletvezető elmondta, a Facebookon olvasott a kezdeményezésről, amelynek lényege, hogy a környezetvédelmet szem előtt tartva, hetente egyszer zacskó nélküli napot tartanak. Ezen a napon nem raknak ki zacskókat, hanem azt javasolják, mindenki hozzon magával kosarat, dobozt, tárolóeszközöket, újrahasznosíthatott zacskókat, vászonszatyrot. Savanyúságnak és a szárazárunak befőttesüveget javasolnak. A Családi zöldségesnél azt remélik, el tudják érni, hogy kevesebb műanyag zacskó kerüljön a kukába. 


– Van, aki furcsállja, de igyekeznek spórolni a műanyaggal – tette hozzá Kármen. A pénteki „próbaüzem" volt, most először rendezték meg a környezetbarát kosaras napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!