Szeged és környéke

2019.06.11. 14:36

Koszfészek volt, most itt is alakul egy kis közösségi kert - fotók

A Petőfi sugárút és a Bécsi körút sarkán, a 9 emeletes társasház terasza jó ideje csikktartóként működött, olykor kukának is használták a járókelők. Úgy tűnik, ez megváltozott - a kiskerthez használati utasítást is mellékeltek.

Farkas Judit

Vannak olyan zugai a városnak, ahol mindig csak gyűlik a szemét. A Petőfi Sándor sugárút-Bécsi körút sarkán áll egy 9 emeletes társasház - egykor a Szegedi Tudományegyetem társasházának épült. 1970-ben húzták fel, 108 lakás van benne. Mellette lebetonozott terasz-szerűség - valamikor az üzletek mellett étterem is működött az épület aljában, annak lehetett a kerthelyisége. Hosszú ideje nem használták semmire, csak a virágládákban gyűltek a csikkek, meg a szemetet dobálták be a járókelők, hiszen ha a virágláda mögött hever, nem látszik, tehát nincs ott.

Koszfészekből közösségi kert - GALÉRIA. Fotó: Farkas Judit


- Anya, ezt tedd fel az internetre! - mondta hatéves lányom, amikor megláttuk, milyen kis csodát műveltek ezzel a terasszal. Az egészet alaposan kitakarították, a kerítést újra festhették a közelmúltban, és a virágládákkal olyasmi történt, ami már hosszú évek óta nem: növényeket ültettek beléjük. Szépen rajzolt betűk hirdetik: A csikket ide dobd!, a feliratok mögött sörös dobozok. Használati utasítást is mellékeltek a kiskerthez, hátha az emberek így jobban a magukénak érzik. A Te kerted. Vigyázz rám! Öntözz meg! - áll a kis műanyag lapocskákon, amiket a ládák földjébe tűztek. Reméljük, megmaradnak a növények, a szemetet mindenki oda dobja, ahová való, senki sem próbálja letörni a kerámia bogárkákat a kerítésről - és megint megszépült egy darabka Szeged.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!