Szeged és környéke

2014.09.16. 19:25

Koszorúzás Szent-Györgyi Albert születésnapján

Szeged - Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora stílszerűen egy paprikákkal díszített koszorút helyezett el a szobornál, megemlékezve a tudós örökségéről.

Munkatársunktól

Születésnapja alkalmából megkoszorúzták kedden Szegeden, a Dugonics téren Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas orvos, biokémikus egész alakos szobrát. [namelink name="Szabó Gábor"], a Szegedi Tudományegyetem rektora stílszerűen egy paprikákkal díszített koszorút helyezett el a szobornál, megemlékezve a tudós örökségéről. Azt mondta, új hagyományt kívánnak indítani azzal, hogy minden évben egy kis megemlékezést tartanak a Rektori Hivatal lépcsőjén lévő szobornál.

Koszorúzás Szent-Györgyi Albert születésnapján. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Az eseményen a kari dékánok is részt vettek. A rektor emlékeztetett: közeledik az egyetem által szervezett Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Verseny és a 21. Szent-Györgyi Napok programsorozata. A tudós 121 éve született, és 1986-ban halt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!