Szeged és környéke

2016.12.07. 11:55

Közel 16 ezer kecskerákot akart Belgiumba csempészni a bolgár férfi

70 millió forintot ért az a közel 16 ezer kecskerák, amit egy bolgár férfi akart az országon keresztül Belgiumba csempészni. Vádat emeltek ellene.

Munkatársunktól

Vádat emeltek egy bolgár  férfi ellen, aki több mint tizenötezer kecskerákot próbált tavaly  nyáron Magyarországon keresztül Belgiumba csempészni - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán.    


[namelink name="Serfőző Katalin"] közölte, a Makói Járási Ügyészség a férfit  természetkárosítás bűntettével vádolja.  


A vádirat szerint a férfi június 12-én Nagylaknál lépett  be Magyarország területére, teherautójában 15 823 kecskerákkal,  amelyek értéke több mint 700 millió forint volt. A kecskerák  Magyarországon védett, az országba történő behozatalához,  szállításához a környezetvédelmi hatóság engedélye szükséges, ilyen  dokumentumokkal azonban a vádlott nem rendelkezett.  


A kecskerákokat a hatóság lefoglalta és az ügyészség  indítványára a bíróság a nyomozás során elkobozta - tudatta az  ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!