Közös pályázatot hirdet az egyetem és a Démász

Közös, kiemelt pénzdíjas pályázatot hirdet az SZTE és a Démász Rt. egyetemi hallgatóknak. A tanulmányokkal az energiaipar aktuális problémáira várnak megoldásokat.

Közös pályázatot hirdet az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara és a Démász Rt. jogász, közgazdász és kommunikáció szakos hallgatóknak. Az erről szóló megállapodást ünnepélyes keretek között tegnap írta alá Szabó Imre, a jogi kar dékánja és Yves Autret, a Démász Rt. vezérigazgatója.

A dékán reményét fejezte ki, hogy az először kiírt pályázat egy hosszú távú együttműködés kezdeti lépése. A cég vezetője kiemelte, hogy a megadott témák – a villamosenergia-piac liberalizációjával kapcsolatos jogi szabályozás és közgazdasági háttér, a magyar villamosenergia-törvény és végrehajtási rendeletei, a megújuló energiaforrások közgazdasági értékelése, illetve a média helye és szerepe az energiaszektor liberalizációjában – a legfontosabb energetikai problémák megoldásaihoz segíthetik a szektor szereplőit. Hangsúlyozta, hogy a témával foglalkozó tudományos kutatások támogatásával – amelyért az Oktatási Minisztérium Kármán Tódor-díjában részesültek – saját szakembereik számát is szeretnék növelni, ez tehát egyfajta befektetés is.

A 30-50 oldalas pályázatokat 2006. április 30-áig kell leadniuk a hallgatóknak, akik közül a dobogósok 500, 300 és 200 ezer forintos pénzjutalomban részesülnek.