Szeged és környéke

2014.06.29. 21:06

Közterületen pisilt a Negyedik Köztársaság

Szeged - A közterületen könnyítettek magukon a 4K-sok. Így vállaltak szolidaritást azokkal, akiket a jövőben megbüntet a rendőrség az önkormányzat miatt.

Munkatársunktól

– Nincs olyan szegedi, aki hetente legalább egy polgártársát ne látná az utcán szabálysértő módon vizelni. Elenyésző azon szegediek száma, akik egyszer sem kényszerültek közterületen vizelni. Az átlagember már tapasztalatból tudja, hogy hol kell átmennie a járda túloldalára, ha el akarja kerülni az ammóniaszagtól bűzlő kényszerzónákat. Az orrunkat viszont ennél is jobban facsarja a rendőrség gyakorlata, hiszen a szegedi ifjúság számukra hétvégi trófea, avagy teljesítendő büntetési kvóta: lopakodó üzemmódban vadásznak olyan közismert környékeken, ahol gyakran könnyítenek magukon a szórakozó fiatalok. A bírság hasraütésszerűen öttől tízezer forintig terjed – közölte [namelink name="Podolcsák Balázs"], a 4K (Negyedik Köztársaság) Csongrád megyei koordinátora vasárnap délutáni sajtótájékoztatóján a Széchenyi téren, az egykori nyilvános vécé területén.

A sajtótájékoztató végén a 4K-sok közterületen könnyítettek magukon. Fotó: Karnok Csaba

A sajtótájékoztató végén a 4K-sok közterületen könnyítettek magukon.
Fotó: Karnok Csaba

– Az önkormányzat bérletidíj- vagy adókedvezménnyel ösztönzi a vállalkozókat ilyen szolgáltatás indítására. A vállalkozók tapasztalata pedig az, hogy bármit tesznek, veszteségesek maradnak: ha 50 forintot kérnek el a használatért, akkor kevés összeg jön be, ha 100 forintot, akkor meg a szolgáltatást igénybe vevők száma fogyatkozik, hiszen akkor inkább isznak egy kávét, és használják a vécét máshol. A 4K a nyilvános vécék működtetését önkormányzati tulajdonban és alkalmazásban, becsületkasszás fizetési rendszerben tartja működőképes alternatívának. Nincsen értelme olyasmiből profitot remélni, amivel a szegedi lakosok és vállalkozók is rosszul járnak – magyarázta.

A sajtótájékoztató végén a 4K-sok közterületen könnyítettek magukon, amivel szolidaritást vállaltak azokkal, akiket a jövőben büntet meg a rendőrség az önkormányzat miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!