Szeged és környéke

2019.03.04. 08:21

KSH: indul a háztartások életkörülményeit vizsgáló adatfelvétel

A Központi Statisztikai Hivatal mintegy 10 ezer háztartás költségvetési és életkörülményeit méri fel március 1. és május 10. között.

Munkatársunktól

A jövedelmi helyzetet, a fogyasztást, valamint a lakás- és életkörülményeket vizsgálják. A kapott adatok képet adnak a háztartások jövedelmi viszonyairól, fogyasztási és megtakarítási szokásairól. Az a cél, hogy uniós szinten összehasonlítható számokat, információkat kapjanak.


Ez a munka 2005 óta az EU minden tagállamában azonos módszertan alapján történik, a feldolgozott magyar adatokat a KSH decemberben publikálja. A most induló adatgyűjtésen olyan családokat keresnek fel, ahol fogyasztási naplót vezettek. A mintába kerülteket a KSH alapította Statek Kft. igazolvánnyal rendelkező munkatársai látogatják meg. A kérdőív megválaszolható az interneten önkitöltéssel is, de csak március végéig. Az adatfelvétel a válaszadók számára önkéntes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!