Szeged és környéke

2019.04.24. 22:55

Kubatov Gábor volt a Professzorok Batthyány Köre szegedi tagjainak vendége volt

Az önkormányzati választás volt a téma a Professzorok Batthyány Köre szegedi tagjainak szerdai találkozóján, az est vendége Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója volt.

Kiss Anna

Az önkormányzati választás volt a téma a Professzorok Batthyány Köre szegedi tagjainak szerdai találkozóján. Az esemény vendége, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója kiemelte: Szeged többet érdemel, a Fidesz célja, hogy egy virágzó, fejlődő, prosperáló megyeszékhely legyen, mégpedig minél hamarabb. A kormány ehhez – ahogy eddig is - minden segítséget és támogatás meg fog adni. Szükség is lesz erre, hiszen hatalmas a lemaradás. Hozzátette: egy független, a város minden polgárát képviselő elkötelezett jelöltben gondolkodnak, aki az elkészült Szeged 2030 városfejlesztési programot tudja képviselni.


A Fidesz ügyvezető alelnöke elmondta, szerinte Botka László láthatóan elfáradt, arrogáns és kapkodó, nem véletlenül, mert az általa vezetett önkormányzat alig látszik ki a korrupciós ügyekből, de ügyesen behálózta és felhasználta önös érdekei szerint a vállalkozókat, az egészségügyet, a civil szervezeteket, sőt a Szegedi Tudományegyetemet is.

Azt a szellemi műhelyt, amely az egész régió tudásközpontja és amelyet idén a kormány 180 milliárd forinttal támogat. Sajnálom, hogy Botka által vezettet szegedi önkormányzat nemhogy nem segíti ezt, hanem az a törekvése, hogy egyetem minél nehezebb helyzetbe kerüljön

- fogalmazott a pártigazgató.


Ellenben a városnak, és a Szegeden élőknek az a legfontosabb, hogy az intézmény fejlesztése révén minél több diák válassza ezt a nagy múltú kampuszt. Kubatov Gábor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az induló egyetemi fejlesztések minden szegedi és egyben csongrádi ember megelégedésre szolgál majd.


Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!