Szeged és környéke

2010.05.04. 23:42

Kübekházára indult biciklivel - Szerbiában kötött ki

Újszentiván - Kübekházi menyasszonyát akarta meglátogatni, de eltévedt, és többórás biciklizés után a vajdasági Törökkanizsán kötött ki az újszentiváni Tóth Sándor. A férfi a vasárnap éjszakát egy fogdában töltötte.

Kiss Gábor Gergő

Menyasszonya ágya helyett a vajdasági Törökkanizsa egyik fogdájában éjszakázott Tóth Sándor. A 35 éves újszentiváni férfi biciklivel indult vasárnap este a 9 kilométerre lévő Kübekházára.

– A kövesúton eddig háromszor tettem meg ezt a távolságot, mindig 28 perc alatt értem Kübekházára. Mivel sokalltam ezt az időt, úgy gondoltam, most a földúton megyek. 20 percet tekerhettem, amikor megláttam egy traktort. Kicsit gyorsítottam, beértem a járművet, majd Kübekházáról kérdeztem a sofőrt, aki nem tiszta magyarsággal azt felelte, ez Szerbia – mesélte Tóth Sándor. Ekkor visszafordult, de ráesteledett.

Tóth Sándor biciklijével Kübekháza felé indult, de a vajdasági Törökkanizsán kötött ki. Fotó: Karnok Csaba

Tóth Sándor biciklijével Kübekháza felé indult, de a vajdasági Törökkanizsán kötött ki.
Fotó: Karnok Csaba

– Teljesen eltévedtem, legalább éjfélig botorkáltam a szántásban. Épp akkor hívott a menyasszonyom, amikor ráleltem egy útra. Mondtam neki, már a Dózsa György utcában vagyok, de szerbül is ki van téve az utcanév. Mondta, hogy ugyan náluk is van Dózsa György utca, de a táblán ez csak magyarul olvasható – magyarázott a számára egyre kellemetlenebbé váló szituációról a férfi. Ezután jutott el egy kis faluba, ahol egy kivilágított házba csengetett be.

– Idős bácsi jött ki, akitől megkérdeztem, hogy merre van a rendőrség. Mondta, hogy olyan legközelebb csak Törökkanizsán van. Szerencsére addig már nem tévedtem el – mesélte a csellengő kerékpáros. Azt mondta, hogy késő este azért nem mert visszajönni Magyarországra, mert félt, hogy a szerbek a határnál lelövik. Törökkanizsa egyébként 22 kilométerre van Újszentivántól.

– A rendőrségre hajnali 1 körül értem, ahol senki nem beszélt magyarul. Problem, Hungary – mondtam, mire a passportomat kérték. Mivel útlevél nem volt nálam, a többi iratomat adtam oda. Beraktak egy fogdába, ahonnan délelőtt 10-kor engedtek ki. Egy terepjáró kísért el a tiszaszigeti határátkelőig, ahol átadtak a magyar rendőrségnek. A fogdán nem volt semmi gond, de aludni egy szemernyit sem tudtam. Az járt a fejemben, hogy az otthoniak már biztos nagyon aggódnak miattam – magyarázta a fiatalember.

A férfit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóbeli figyelmeztetésben részesítette: máskor jobban nézze meg, hogy merre kerékpározik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!