Szeged és környéke

2011.07.13. 11:10

Kukába bújt a rendőrök elől

Szeged - Egy szelektív hulladékgyűjtő edénybe bújt el egy 43 éves férfi a rendőrök elől kedd este Szegeden, miután egy betörés után árkon-bokron keresztül menekült előlük.

Delmagyar.hu

Több állampolgár jelezte a rendőrség 107-es segélyhívószámán, hogy Szeged-Tápén egy ismeretlen férfi zseblámpával számos ingatlanba bevilágított, néhány kertbe pedig be is ugrott. Az ügyelet azonnal járőröket küldött a területre, így az egyik páros felfigyelt egy hátizsákos férfira, aki amint meglátta a rendőröket, le akarta húzni a kezéről a kesztyűt.

Az egyenruhások igazoltatni akarták, de ő átugrott egy kerítésen, majd menekülni kezdett. A járőrök utána futottak, közben a többi rendőr megkezdte a terület zárását és átvizsgálását. Ennek során a Göndör soron figyelmesek lettek egy fán lógó hátizsákra, amelyben betöréshez használatos szerszám voltak. Néhány perccel később a rendőrök végignézték a szelektív hulladékgyűjtő edényeket is, ott találták meg az előlük menekülő férfit. Ő még ekkor is ellenállt, nem akart kiszállni a kukából, ezért ki kellett őt onnan emelni.

A rendőrök megállapították azt is, hogy a 43 éves budapesti lakos az egyik Zágráb utcai ingatlanba akart betörni, azonban mivel megzavarták, tovább állt.

A Szegedi Rendőrkapitányság lopás kísérlete miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a férfinak további betörésekhez van-e köze - tudta meg a delmagyar.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!