Szeged és környéke

2016.06.21. 18:50

Kukából került a régiségboltba Janics Natasa Év sportolói díja

A Bartók téri Antikszeged régiségbolt vezetőjéhez vitte be eladásra egy hajléktalan azt az üvegtrófeát, amit Janics Natasa olimpiai bajnok kajakos kapott a Délmagyarországtól még 2008-ban. A sportoló állítja: nem ő dobta ki a szemétbe Az év legjobb női sportolója díjat.

K. G. G.

– Egy hajléktalan férfi hozott be az üzletembe nagyjából két éve egy üvegtrófeát. Azt mondta, hogy egy kuka mélyén találta. Nagyon piszkos volt, mindenféle mocsok ragadt rá, de Janics Natasa olimpiai bajnok kajakos neve volt belegravírozva – mesélte [namelink name="Sándor János"].

 

Natasa a díjával 2008-ban.

Natasa a díjával 2008-ban.


A Bartók téri Antikszeged régiségbolt tulajdonosa megtisztította a trófeát. Ekkor látta meg, hogy a Délmagyarország adta a sportolónak ezt a kitüntető címet még 2008-ban, amikor Janics Natasát év végén a legjobb női sportolónak választotta meg lapunk a városban.


– Ezer forintot adtam érte. Azóta sok vásárló meg akarta venni, és mindegyikük rákérdezett, hogyan került ezt az üvegtrófea hozzám. Nekik is elmondtam ezt a történetet, de a trófeát nem adtam el. Ha Natasa szeretné visszakapni ezt a kitüntetését, szívesen odaadom neki ingyen, ha személyesen bejön érte az üzletembe – mondta Sándor János.


Az olimpiai bajnok kajakos – ahogy írtuk (2012. október 19.: Douchev-Janics Natasa elbúcsúzott Botka Lászlótól ) – négy éve mondott búcsút viharos körülmények között Szegednek, hogy pályafutását mindenki megdöbbenésére Szerbiában folytassa. A költözés előtt kereste fel számos szponzorát és támogatóját, búcsúzóul egy-egy értékes ereklyéjét adta nekik. [namelink name="Botka László"] polgármester és [namelink name="Szentgyörgyi Pál"] akkori sportbizottsági elnök például egy-egy magyar bajnoki aranyérmet kapott tőle.


– Üvegtárgyakat emlékeim szerint senkinek nem adtam ajándékba. Az is biztos, hogy nem én dobtam ki a üvegdíszt. Ezekre az elismerésekre mindig büszke voltam – mondta lapunknak megdöbbenve [namelink name="Douchev-Janics Natasa"]. A győri Graboplast VSE olimpiai bajnok kajakosa nem tudja, hogyan került az év sportolói díja a kukába, azt mondta, sok ilyen elismerés maradt egykori menedzsmentjénél. Csütörtökön  éppen Szegeden tartózkodott a sportoló, de elmondása szerint olyan sűrű volt a programja, hogy nem maradt ideje bemenni a Bartók téri antikvitásba.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!