Szeged és környéke

2019.02.12. 19:12

Kulisszatitkok a Credóról a Somogyiban - Galéria

Először volt a Somogyi-könyvtár közönségtalálkozóinak vendége a Szegedi Kortárs Balett, amely Credo címmel mutatja be február 22-én legújabb koreográfiáját a kisszínházban.

Munkatársunktól

A Somogyiban a darab kulisszatitkairól mesélt Pataki András balettigazgató, az alkotó, Juronics Tamás művészeti vezető és a társulat tagjai. Juronics a népszerű észt zeneszerző, Arvo Part Credo című művére komponálta legújabb koreográfiáját.

 

Kulisszatitkok a Credóról a Somogyiban. Fotó: Török János - GALÉRIA


A művészeti vezető elárulta, nehéz alkotói folyamaton vannak túl, hiszen ez egy ön- és istenkereső darab, az utóbbi időben sokat foglalkoztatta ez a téma. – Küzdelmes munka volt. Ebben az alkotásban van valami szemérmesség, megrendeztem, de legszívesebben beraknám a fiókba, mint ahogy egy festő rejtegeti új művét – fogalmazott a Kossuth-díjas koreográfus-rendező. Mosolyogva hozzáfűzte, természetesen ezt nem teheti meg, a Credo maga a megtestesült hit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!