Szeged és környéke

2016.07.19. 09:50

Lakni, dolgozni és befőttet tartani is lehet a garázsban

Kevés garázst kínálnak eladásra Szegeden, pedig jó befektetést, bérbeadás esetén biztos bevételt jelent tulajdonosának. Az ingatlanszakértő szerint azért kicsi a kínálat, mert a legtöbb garázs lakáshoz tartozik, amit általában együtt értékesítenek.

K. G. G.

Panelszoba árában adják ki a garázsokat


A Déli Apróban a szegedi garázsokat elhelyezkedéstől függően havonta 12-14 ezer forintért lehet kibérelni. A legolcsóbb szegedi albérleteket – ami főként a panellakások kisebb szobája – rezsi nélkül havonta 15-20 ezer forint között kínálják. Egy garázs ára állapottól és elhelyezkedéstől függően 800 ezer és 2 millió forint között van Szegeden.

– Már több mint húsz éve vettem meg a garázsomat – mondta a 80 éves [namelink name="Dianoczki Mihály"]. A nyugdíjas szegedi lakatosmester elmondása szerint igen jó befektetés volt a vásár, habár az elmúlt két évtizedben háromszor is betörtek hozzá. – Azóta csináltam rá egy belső ajtót, hogy az autóm minél nagyobb biztonságban legyen. Egy nyugdíjas lakatos ugyanis nem tud mindennap új kocsit venni magának – mondta a férfi, miközben garázsa előtt éppen egy hosszabbítót próbált megjavítani.


Az ingatlanbazar.hu honlapján a különböző szegedi ingatlanirodák és magánszemélyek mindössze 35 eladó garázst kínálnak a városban.


– Mindenképpen jó befektetés a garázs, mert értékálló, bár havi szinten nem hoz hatalmas összeget. Ha van valakinek 2 millió forintja, és garázsba fektet be, biztosan számolhat havi 10-15 ezer forint bevétellel, de ez nem hoz gyors meggazdagodást – mondta [namelink name="Szalai Gábor"]. A szegedi Home&People ingatlanügynökség irodavezetője szerint a legtöbb szegedi garázs lakáshoz tartozik, ezért önálló garázst viszonylag kevesen hirdetnek meg eladásra vagy kiadásra. Előnye azonban, hogy egy albérlethez képest nehezebb „lelakni", és hatalmas rezsitartozást sem lehet felhalmozni benne már néhány hónap után.


– Nekem többfunkciós a garázsom, ahol dolgozni is tudok. Egy kis sarokban vannak az egykori lakatosszerszámaim, a másikban a befőtteket tartom – mondta Dianoczki Mihály. Nem tervezi eladni Gömöri utcai garázsát, de azt mondta, hogy a kettővel mellette lévő nemrég cserélt gazdát 1,8 millió forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!