Szeged és környéke

2008.05.26. 22:47

Lakossági fórum az újszegedi fürdőfejlesztésről

Szeged - Az újszegedi fürdőfejlesztésről lakossági fórumon tájékoztatja a szegedieket Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója, Solymos László, Szeged alpolgármestere és Novák István volt városi főépítész kedden délután 3-kor a városháza házasságkötő termében.

Munkatársunktól

A beszélgetésen látványterveket mutatnak be a leendő gyógy- és élményfürdőről, valamint a felújított Forrás Szállóról. Az Aqualand nevű, hét és fél milliárd forintos, a tervek szerint uniós támogatással megvalósuló beruházással kapcsolatban az érdeklődő szegediek információkat kaphatnak az építkezés ütemezéséről, Szeged turisztikai terveiről és arról is, hogy a munkálatokkal párhuzamosan hogyan fogadhatják továbbra is zavartalanul a vendégeket a strandszezonban. A lakossági fórumon azt is meg lehet tudni, hogy a hagyományos szolgáltatásokért nem kell többet fizetni, lesznek kedvezmények, és árulnak majd olyan jegyet is, amellyel kifejezetten a régi SZUE-medencék látogathatók.

A Fidesz a fürdőről

Megérdemli a város, hogy modern és szép fürdője legyen – mondta sajtótájékoztatón hétfőn délelőtt Gyimesi László, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke –, de nem úgy, hogy egy magánbefektető gazdagodjon meg belőle a mellette álló szállodája, a Forrás révén. Gyimesi a Ligetfürdő bejárata elé összehívott prezentáción mutatta be, hogyan vándorolhat a közpénz, többek között az uniós támogatás a Hunguest Hotels Zrt. tulajdonosának zsebébe. Eközben aktivisták a maguk előtt tartott hatalmas betűkből a panama szót rakták ki.

A Fidesz szerint az önkormányzat saját erejéből is megvalósíthatná a fürdőfejlesztést. De ha mégis a szállodalánccal közösen vesz részt a beruházásban, akkor a szerződésben kikötött, a beruházás befejezésétől számított öt év múlva reális áron értékesíti a saját részét. Az ellenzék amiatt is aggódik, hogy a belépőjegyeket olyan áron adják majd, mint más élményfürdőkben: Mogyoródon például egy négytagú család 15 ezer forintot is kifizethet.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!