Szeged és környéke

2016.10.18. 22:38

Látott már ennyi zoknit egy helyen?

Közel négyszáz kilónyi zoknit gyűjtöttek össze a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola diákjai.

Timár Kriszta

 Ők voltak a legsikeresebbek a szegedi zoknicsereprogramban, amelyben 13 iskola és a zsombói óvoda is részt vett. Kinőtt, lyukas és páratlan lábbeliket ajánlottak fel újrahasznosításra. Mint megtudtuk, tűnemezelt filc készül majd belőlük, amelyet a bútorgyártáshoz használnak majd fel szigetelőanyagként. Ezer kilogrammnyi zokni egy focipályányi méretű filc alapanyaga.

Szegedi zoknicsereprogram: győzött a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola. Fotó: Karnok Csaba


– Sok lyukas zoknim volt. Pedig vigyázok rájuk – mesélte a 4. c osztályos Roli. Arra a kérdésre azonban, hogy akkor mitől lesz előbb-utóbb krumpli rajtuk, a többiek is csak vonogatták a vállukat. – Mert használjuk – zárta le végül a dolgot egy fiú. Így már csak egy kérdésünk maradt: hova lesznek a fél pár zoknik, amelyek aztán soha nem kerülnek elő. – Elviszi a Zoknimanó – vágták rá nevetve.


A zoknicsereprogramnak egyelőre nem a Zoknimanó a kabalája, pedig lehetne: a mostani akcióban 1 tonnányi haszontalanná vált lábravalót kaptak, a program kezdete óta pedig 5 tonnányi gyűlt már össze. Nem is tudjuk elképzelni ezek ismeretében, hogy nézhet ki a Zoknimanó lakása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!