Szeged és környéke

2019.08.23. 17:55

Lauer István: politikai alkukkal próbáltak megállítani

Lapunknak adott nyilatkozatában elmondta, már az augusztus 20-ai beszédében jelezte, hogy érez még magában feladatot és erőt ahhoz, hogy megmérettesse magát az őszi voksoláson.

K.A.R.

Ahogyan arról már hírt adtunk, a péntek délelőtti közgyűlésen Lauer István szocialista képviselő bejelentette, az október 13-ai önkormányzati választáson független képviselőjelöltként és polgármesterjelöltként is elindul, miután nem került be Botka László – szerinte – nehezen összeverbuvált csapatába. Az ülésen úgy fogalmazott, nem hagyja, hogy más kezébe kerüljön a körzete. Minden képviselő megdöbbent a váratlan fordulaton, Botka László is, aki hirtelen rákvörös lett, és csak ennyit reagált: „Gratulálok!".


Lapunknak adott nyilatkozatában Lauer István elmondta, már az augusztus 20-ai beszédében jelezte, hogy érez még magában feladatot és erőt ahhoz, hogy megmérettesse magát az őszi voksoláson.


– Én szeretem ezt a munkát végezni, és szeretem azokat az embereket is, akikért dolgoztam az elmúlt tizenhét évben és a jövőben is sokat tudnék tenni. Mindenképp folytatni szeretném a megkezdett munkát, de politikai alkukkal megpróbáltak ebben megakadályozni. Ezért úgy döntöttem, hogyha már az összefogás körébe nem sikerült bekerülnöm, akkor függetlenként indulok el. A választók bizonyára bölcs döntést tudnak majd hozni októberben – emelte ki a képviselő.


Kérdésünkre elmondta, büszke az elmúlt tizenhét évben elvégzett munkára, a jövőben pedig folytatni szeretné a megkezdett projekteket, példaként említette itt a béketelepi útépítést az Európai Lézerkutató Intézethez, a járdaprogramot, de a közösségfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetne a továbbiakban is. Hozzátette, a Pick új beruházásának kezelését is szép képviselői feladatnak tartja. Szerinte olyan programot dolgozott ki, ami az egész városban megállja a helyét.


– A pénzügyi bizottság alelnökeként minden projekt terve, dokumentuma átment a kezemen, pontosan ismerem mindegyiket, és ugyan a városfejlesztési iroda kiváló munkát végez, mégis megoldandó feladat, hogy a szegediek jól érezzék magukat a városban. Az a vízióm, hogy ha egy anyuka kimegy az utcára, akkor a járdákon végig tudja tolni a babakocsit, eközben pedig azt érezze, hogy jó itt élni – magyarázta Lauer István, aki öt évvel ezelőtt az MSZP-DK-Együtt-PM-Összefogás Szegedért színeiben nyert.


Lauer István bejelentése után egyértelmű, hogy a nagy nehezen és látszólag összeállt szegedi baloldali összefogás – amelyet civilnek próbáltak meg nevezni-, nem szétesett, hanem szétrobbant.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!