Szeged és környéke

2016.07.16. 15:38

Lecsapott az állam a Százszorszépre

Szeged - Úgy tudjuk, egy szegedi székhelyű, kínai tulajdonú vállalkozás akarta megvenni 146 millió forintért a Százszorszép Gyermekház Kálvin téri épületét.

Munkatársunktól

Az önkormányzat ingatlankezelője versenytárgyaláson pályázati alapáron értékesítette volna a négy éve üresen álló ingatlant. Előbb azonban törvény szerint a magyar államot kell értesítenie az adásvételről, mert az államnak elővásárlási joga van.


A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az utolsó pillanatban jelezte is, hogy élni kíván a jogával. Érdeklődésünkre az MNV Zrt. megerősítette a hírt. Arról, hogy mi a szándéka az épülettel, csak annyi tájékoztatást adott, hogy tulajdonba vétel után döntenek a hasznosításáról az állapota alapján.


Információink szerint az EMMI kulturális szakállamtitkársága érdeklődött Szegeden az ingatlanról. Nyilván emiatt hallani olyan városi pletykákat, amelyek arról szólnak, hogy a Szegedi Tudós Akadémia költözik az épületbe.


Mégpedig azért, mert az intézménynek kijelölt helyet, az egykori Bartók művelődési házat jóval drágábban, 221 millió forintért adja a város. [namelink name="Hegyi Péter"] professzortól, a Szegedi Tudós Akadémia programigazgatójától megtudtuk, az állami támogatást kifejezetten a Vörösmarty utcai épületre kapják, másutt nem is lehet az intézmény. Egyelőre a nemzetgazdasági és az emberi erőforrás minisztériummal egyeztetnek a megállapodásról, csak utána szerződhetnek a várossal. Emiatt húzódik a Bartók adásvétele.


Olyan pletykát is hallani, hogy a KLIK Szegedi Tankerülete költözne a Kálvin térre a jelenlegi Kálvária sugárúti helyéről a januártól várható átszervezések miatt. Kerestük Plesovszkiné Ujfaluczki Juditot. A KLIK szegedi tankerületi igazgatója elhárította a kérdésünket. Írtunk az Emberi Erőforrásuk Minisztériumának is, ám ők lapzártánkig nem válaszoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!