Szeged és környéke

2009.08.20. 12:07

LEGO állatkerti csodák a Szegedi Vadasparkban

Szeged - Összesen 25 remekmű érkezett a Szegedi Vadaspark pályázatára: az építők nemcsak az alapfeladatot, vagyis egy vadasparki állat elkészítését vállalták, hanem sokan indultak különdíjért is. Vagyis egy kifutóban helyezték el kedvenceiket.

Delmagyar.hu

A szervezők külön örömére szolgált, hogy a pályázók nem kész terv, hanem saját kútfőből, ötleteik alapján készítették el remekműveiket.

Nehéz volt a zsűri választása, de végül sikerült győzteseket hirdetniük. A szervezők meglepődtek azon, hogy a kifutók egyértelműen a modern állatkerti szemlélet keretében készültek. Környezetgazdagító eszközökkel, tereptárgyakkal és növényzettel sűrűn borított állatotthonok épültek – csakúgy, mint az a valóságban is szükséges.

Nem volt könnyű felállítani a rangsort, de sikerült megalkotni a győztesek listáját, amelyet szombaton 15.00-kor hirdetnek ki. A pályaműveket pedig szeptember 1-ig kiállítják az oktatóközpontnál.

LEGO állatkerti csodák a Vadasparkban.

LEGO állatkerti csodák a Vadasparkban.
A vakációzáró rendezvényünkre azonban minden szórakozni vágyót szívesen látnak, nemcsak a pályázókat. Játékos feladatok várják a szórakozni vágyókat, és ne felejtsük el, idén utoljára lesz esti túra a Szegedi Vadasparkban!

LEGO játszóház és vakációzáró buli a Vadasparkban augusztus 22-én, szombaton

10.00-16.00: LEGO játszóház, várépítés az állatkert oktatóközpontjánál.
REGIO szabadidősátor a tigriskifutó mellett: ügyességi és kvízjátékok.
A nap folyamán többször is jelentkezik a helyszínről a Rádió Plusz, amelynek munkatársai – a Délmagyarország Online-nal közösen - várják a gyermeket, játékkal és ajándékokkal.

Összesen 25 remekmű érkezett.

Összesen 25 remekmű érkezett.
15.00: Az „Építs saját állatkertet!" című LEGO állatépítő pályázat eredményhirdetése.
19.30: Az éjszakai túra kezdete
19.30-tól sötétedésig: pónilovaglás a főbejáratnál.
20.00: Rozsomák-estebédje
21.00: Afrika-szafari - az oroszlánok vacsorája, bemutatkoznak a nagyétkű törpevízilovak, valamint a madagaszkári kísértetek, a lemurok és vadászaik, a fosszák.
22.00: A tigrisek lakomája – zárásul a legnagyobb nagymacskák étkezési szokásait vizsgálhatjuk meg.
Mindeközben csúszómászókkal, vagyis kígyókkal, békákkal és óriáscsótányokkal is barátságot köthet mindenki, akinek van hozzá bátorsága.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!