Szeged és környéke

2019.08.10. 13:09

Lendületet adott az ingyenes vizsga a horgászatnak

A Magyar Országos Horgász Szövetség idén június második felében rögzítette az 500 ezredik érvényes horgászregisztrációt. Az egyre népszerűbb szabadidő-eltöltést segíti a könnyített adminisztráció és az ingyenes vizsga is.

Kovács András

A MOHOSZ január 1-jétől irányítja és felügyeli a kötelező személyi regisztrációt, a horgászkártya és az állami jegyek kiadását. A szövetség minél több embert szeretne ösztönözni az előzetes regisztrációra és az öt évig érvényes Magyar Horgászkártya igénylésére. Ez utóbbi már így is siker, várakozáson felül nőtt a létszám, és a 140 ezres bővülés „megkoronázásaként" június 19-én már az ötszázezredik belépés zárult le sikeresen.


– Csongrád megyében regisztrált horgászok száma meghaladja a 17 ezret, a 35 tagszervezet augusztus elejéig közel ennyi állami jegyet állított ki. A sikeresen vizsgázók száma az idén már meghaladta a 400-at – tudtuk meg Láda Gáspártól, a megyei szövetség ügyvezető elnökétől. Kiderült, az országos jegy forgalma a megyénkben szerény, a horgászok többsége helyi vizekre kiadott területi jegyeket részesíti előnyben. A megyei szövetség kezelésében lévő csaknem 3300 hektárnyi vízre – Tisza, Hármas-Körös, Maros megyei szakasza, Atkai-holtág, Maty-éri tározó, Körtvélyesi-holtág, Akolszögi-holtág, Algyői főcsatorna és a Gyálaréti-holtág Lisztes Sárgás Görbe nevű szakaszai – több mint hétezer különféle éves területi jegyet váltottak a horgászok. Ezek mellett természetesen a napik is szépen fogynak, különösen most, a nyár utolsó hónapjában.


A regisztráció, a horgászkártya igénylése, valamint a turisták állami horgászjegyének megvásárlása továbbra is az erre a célra kialakított online felületen, a www.mohosz.hu oldalon lehetséges. Az online regisztráció és igénylés, illetve a jegyvásárlás indítható bármely elektronikus eszközről, sőt, a turista állami jegy vásárlása már csak online lehetséges.

Fotó: Frank Yvette

Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkező – elsősorban idősebb – horgászok számára is zökkenőmentes legyen, az adminisztráció személyesen is megoldható valamennyi, az állami jegy értékesítésében eddig is részt vevő 1200 horgászszervezeti ponton. Ebben az esetben az egyesületek vagy a szövetség munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya-igénylést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!