Szeged és környéke

2015.10.19. 19:05

Leütötték Ilonkát? Bírósági ügy lett a dóci támadásból

Súlyos testi sértés kísérletével vádolja a Szegedi Járási Ügyészség egy tettlegességig fajult dóci vita egyik résztvevőjét, egy sándorfalvi férfit.

Tavaly november 9-én Dócon, a lőtér mellett az elkóborolt birkáiért ment a kutyáival a helybeli Kiszner Józsefné. A jószágok abba az erdőbe mentek, amely a vádlotté. Az asszony és a férfi közötti vitának ez volt az egyik oka, a másik az, hogy Kisznerné dögölve talált rá az egyik birkára, és a mobiltelefonjával lefényképezte, bizonyíték gyanánt. Előzmény is volt, mert egy vitatott földbérleti ügy miatt már korábban is szembekerültek egymással. Az esetről itt írtunk korábban >>


Az asszony azt nyilatkozta, miután vitatkoztak, ő elindult a kutyáival, a férfi azonban hátulról rátámadt, tarkón ütötte, majd a földre kerülve birkóztak. Kisznerné szerint a férfi előbb a telefonját, majd a botját akarta elvenni, amivel védte magát, de ez nem sikerült. Az esetről megkérdeztük a férfit is, aki azt mondta, tényleg veszekedtek, de tettlegesség nem volt. A dóci önkormányzatnál azt hallottuk, a férfi segítőkész ember, csak jót tudnak mondani róla.


Az ügyészség azonban megalapozottnak látta a gyanút. Szanka Ferenc csoportvezető ügyész úgy tájékoztatott, az eddigi adatok szerint a vádlott a sértettet egyszer tarkón ütötte, majd többször megrúgta. Az asszony 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, agyrázkódást szenvedett. Ám amit a férfi tett, akár 8 napon túl gyógyuló sérüléseket is okozhatott volna. Az ügyet a Szegedi Járásbíróság fogja tárgyalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!