Szeged és környéke

2019.09.02. 13:40

Lezárt útszakaszok és forgalmi dugó nehezíti Szegeden az újabb tanévkezdést

Az Aradi vértanúk terén még mindig csak rendőri segítséggel lehet átkelni a zebrán. A Szegedi Vízmű munkatársai további két hét türelmet kérnek a szegediektől.

Tóth A. Péter

[connected id="2607262" position="right"] Hétfő reggeli csúcs, negyed nyolckor érezhetően megélénkül a forgalom a Hősök Kapujánál. Az Aradi vértanúk terén a helyzetet bonyolítja, hogy hetek óta szalaggal elkerített munkagödröket kerülgethetnek a közlekedők. A közeli általános iskolák előtt egy átlagos hétköznap is zsúfoltak az utak, a mai iskolakezdés miatt hamarabb bedugult a tér.


- A nagykörúton jöttünk végig a körforgalom felől, volt már előzetes útvonaltervünk, ilyenkor nagyon sűrű a forgalom – mondta Biczók Attila, aki néhány méterre állt meg a bejárattól. A fiatal apuka családjával az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolája előtt várakozik autójával.

Lezárt útszakaszok és forgalmi dugó nehezíti Szegeden az újabb tanévkezdést. Fotó: Török János - GALÉRIA

Legkésőbb hétkor kell elindulnunk, hogy biztosan ideérjünk

– tette hozzá párja, Renáta. Az anya babakocsit ringat, benne tíz hónapos csöppségük kíváncsi szemekkel néz, Zsombort a zaj ébreszthette fel. A babakocsi másik oldalán harmadikos lányuk, Kíra forgolódik. - Negyed hétkor már kérdezgette tőlem, mikor indulunk végre a suliba. Kíra jött volna már hamarabb is – mesélte Szél Renáta. Az édesanya szerint korábban kellett indulniuk, a lezárások miatt most nehezebb volt megközelíteni a sulit.


A Boldogasszony sugárút a Vitéz utca sarkától az Aradi Vértanúk teréig teljes szélességében le van zárva, így a „kisságvári" megközelítése ezen a szakaszon autóval másfél hónapja nem lehetséges. Az iskola bejáratához háromnegyed nyolc után száligóznak az ünneplőbe öltözött diákok. A tér sarkán villogó rendőrautók érkeznek, a beduguló forgalmat rendőrök irányítják.

Lezárt útszakaszok és forgalmi dugó nehezíti Szegeden az újabb tanévkezdést. Fotó: Török János - GALÉRIA

 Évek óta rosszul van összehangolva a szegedi közlekedés, hiányzik a harmadik híd. Botka László polgármester egy újabb Tiszahíd tervet mutatott, de a szegedieknek elege van a tervekből

– hangsúlyozta Korponyai Ernő, a Fidelitas szegedi elnöke rögtönzött sajtótájékoztató keretében. Az elnök egy tábla kihelyezésével, és egy molinóval fejezte ki nemtetszését. A nap folyamán Szeged több pontján helyeztek ki hasonló táblákat.


A Tisza Lajos körúti vízvezeték rekonstrukciós munkálatai a Szegedi Vízmű tájékoztatása szerint szeptember közepén véget érnek, addig a közlekedőknek célszerű fél órával korábbra húzni a vekkert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!