Szeged és környéke

2008.01.07. 08:15

Lezuhant egy kamion a szegedi Bertalan hídról

Szeged - Egy kerékpárost is magával sodort az a török kamion, amely hétfőn hajnalban zuhant le a szegedi Bertalan hídról a Tiszaparti Gimnázium udvara mellé. A 31 éves szegedi férfi életveszélyes állapotban fekszik a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján. A Magyar Közút Kht. régióvezetője szerint nem volt jeges az út.

A Független Hírügynökség értesülései szerint a török kamion egy hármas konvojban tartott Szlovákia felé. A jármű a tengelye körül teljesen megfordult a hídon, mielőtt a mélybe zuhant. A baleset nem sokkal hétfő reggel fél 6 előtt történt. A kamion egy kerékpárost is magával sodort, amikor átszakította a védőkorlátot.

Hosszú percekig küzdöttek a szegedi mentők a rohamkocsiban, amíg stabilizálni tudták a kerékpáros állapotát. A férfi egy hóval borított árokba zuhant, ennek köszönhette, hogy túlélte a balesetet, de így is életveszélyes sérüléseket szenvedett. Kerékpárját a kamion alatt találták meg később.

Varga Endre, a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikájának professzora elmondta: a 31 éves férfi bordatörésekkel, mellkas- és tüdőzúzódással, gerincsérülésekkel fekszik az intenzív osztályon, állapota stabil volt az utolsó hírek szerint. A kamiont vezető török férfi csípője kificamodott és eltört, őt is a klinikán kezelik.

Fotó: Karnok Csaba (Képgaléria)


[namelink name="Tuczakov Szilvána"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy előbb a kamion vége csapódott a híd korlátjának, majd a megpördült, elsodort egy kerékpárost, és miután átszakította a korlátot, körülbelül 7 méter mélyre zuhant. A hídon a helyszínelés ideje alatt egy másik baleset, egy koccanás is történt.

Abrankó Sándor, a közútkezelő dél-alföldi régiójának vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a baleset előtt alig egy-másfél órával szórták fel a 43-as főútnak ezt a szakaszát, rajta a hidat is. A cég munkatársai kimentek a helyszínelőkhöz a szerencsétlenség után, jelentésük szerint az út akkor is jégmentes volt. Reggel 7 óra körül a biztonság kedvéért megismételték a szórást - tette hozzá.

Kamion zuhant a hídról egy szegedi gimnázium udvara mellé.
Fotó: karlvonbanhoff

A hídról lezuhant kamion utolsóként haladt a konvojban. Az egyik török sofőr a Független Hírügynökségnek azt mondta: a híd nagyon csúszott, amikor arra jártak, olyan volt, mint egy korcsolyapálya emiatt lassítottak. Ők már csak annyit láttak a visszapillantó tükörben, hogy társuk kamionja megpördül a hídon, majd eltűnik a mélyben. A baleset után legalább fél óra telt el, mire az első sószóró megjelent, addig több baleset is történt a hídra vezető úton, és magán az átkelőn is a lefagyott útburkolat miatt - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!