Szeged és környéke

2019.01.13. 16:46

Luxuskocsikkal bővült a jótékony taxis autóparkja - vannak, akik támadják Berinszkit

Szeged - Egy felső kategóriás sportkocsi és egy luxusterepjáró közül is választhatnak mostantól azok a beteg gyerekek, akiket Berinszki Zoltán szállít az otthonuk és a kórház között. Vannak viszont, akiknek ez nem tetszik, és támadják a taxist.

Suki Zoltán

A limuzin mellett egy Hummer terepjáróval és egy Shelby sportkocsival is viheti mostantól a beteg gyerekeket – mondta lapunknak Berinszki Zoltán. A jótékony szegedi taxisként megismert férfi ingyen használhatja a kocsikat, azaz nem kell bérleti díjat fizetnie, ahogy a limuzin után. 


- A Használtautók Szegedtől Jakab Gusztávval sikerült megegyeznem a járművek használatáról. Gyakorlatilag akkor vihetem a kocsikat, amikor akarom, azaz amikor szükség van rájuk – árulta el Berinszki Zoltán.


Azt is megtudtuk tőle, hogy csak a gyerekeken múlik, melyik autóval mennek. Márciusig még a három közül választhatnak, utána azonban csak a Hummer és a Shelby marad, mert – ahogy megírtuk – akkor lejár a limuzin bérleti szerződése, a tulajdonos pedig valószínűleg eladja majd a kocsit. 


Közben az is kiderült, hogy nem mindenki nézi jó szemmel Berinszki Zoltán tevékenységét.


- Amikor először közöltem a Facebookon, hogy elfogyott a pénz a limuzin bérlésére, többen is megtámadtak. Még a régebbi barátaim között is akadt, aki azt mondta, hogy felesleges pénzkidobás amit csinálok. Egy beteg gyereknek többek szerint teljesen mindegy mivel viszik a kórházba, egy luxuskocsi biztosan nem javít a hangulatán – panaszkodott a taxis, aki azt is elárulta, hogy az alapítványáról is mondtak furcsákat. Volt, aki azt pedzegette, hogy szabálytalanul működik a szervezet. 


Berinszki Zoltán többek között ezek tisztázása miatt hívta meg vasárnap délutánra az akadékoskodókat az egyik szegedi étterembe, de senki sem ment el a találkozóra.


Berinszki Zoltán szerint egyébként az alapítvánnyal minden rendben van, aki pedig be szeretne tekinteni az iratokba, azt az ügyvédjénél megteheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!