Szeged és környéke

2017.08.17. 15:12

Ma kezdődik a RakpartFeszttel az államalapítás-ünnepi hétvége - Főszerepben a boksz, a tűzijáték és a sör

A harmadik RakpartFeszttel kezdődik csütörtökön az államalapítás-ünnepi hétvége Szegeden. A régió legnagyobb kézműves sörünnepének ígérkező fesztivál nagyszínpadán sok más fellépő mellett Király Viktor ad majd koncertet, és az előreláthatólag jó idő ellenére fedett partisátorral is készülnek a szervezők.

Sifter Adél

A hétvége kulturális eseményeiről a SzegedArt elnevezésű programsorozat gondoskodik, többek között helyi festőiskolák kiállításával, illetve a Móra színház előadásaival. A fesztiválfolyam fő attrakciója azonban – a vasárnap 21 órakor kezdődő, negyedórás, több mint 6500 effektből álló tűzijátékon túl – a múzeum mellett felállított bokszring lesz, ahol az utoljára több mint 15 éve megrendezett fesztiválkupát elevenítik majd fel.

Vasárnap délelőtt az utánpótlás-korosztály, valamint az amatőr kategória közel 120 jelentkezője méri össze tudását egy pofonparti keretében, este hattól pedig válogatott versenyzők, a magyar bokszelit képviselői szállnak ringbe. A gálán a szakmai színvonal mellett természetesen a szórakoztatásé lesz a főszerep: zenével, élő kommentárral, valamint izgalmas show-elemekkel igyekeznek közönségbaráttá tenni az ökölvívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!