Szeged és környéke

2015.10.21. 22:32

Ma lehet utoljára okmányt kiváltani a Huszár utcában

A Huszár utcai okmányirodában ma lehet utoljára okmányokat igényelni és átvenni.

Munkatársunktól

A hosszú hétvége után, hétfőtől a felújított Rákóczi téri kormányhivatali épület ügyfélszolgálatán érhetők el a járási hivatal ügyintézői. Megírtuk: 2 milliárd forint uniós támogatással két szegedi és három vásárhelyi épületet korszerűsíttet a kormányhivatal. A régi szegedi megyeházán létrejön az ország legnagyobb kormányablaka. A földszinten 8, az első emeleten 37 új munkaállomás lesz. (Nyílik az ország legnagyobb kormányablaka, 2015. október 16.) A Rákóczi téri kormányablak a jövő heti átállás alatt is fogad ügyfeleket, módosított nyitvatartással. Kedden és szerdán hosszabban, reggel 8-tól este 8-ig dolgoznak. Csütörtökön a Rákóczi téri kormányablak az átállás miatt zárva lesz. 


Október 30-a péntektől mindhárom szegedi kormányablak (Rákóczi tér, rókusi Tesco és Szeged Nova) egységesen tart nyitva. Hétfőn 7 és 17, kedden, szerdán és pénteken 8 és 20, csütörtökön 8 és 18 óra között fogadnak. A Rákóczi téri földszinti kormányablakokban lehet átvenni az elkészült okmányokat, ott intézik az autókereskedők ügyeit, valamint a családtámogatási, az egészségbiztosítási és a nyugdíjbiztosítási ügyeket. Az első emeleti akadálymentes térbe költözik a járási hivatal foglalkoztatási osztályának ügyfélszolgálata (ez a korábbi munkaügyi központ járási kirendeltsége). 


Szintén október 30-ától bezár részben a Bécsi körút 5. és teljes egészében a Deák Ferenc utca 17. szám alatti ügyfélszolgálat. A lakáscélú támogatásokat továbbra is a Bécsi körúton intézik a megszokott időben, vagyis hétfőn és szerdán 8-tól 16 óráig. A megváltozott munkaképességűek teljes körű ügyintézése változatlanul a Sólyom utca 2.-ben lesz.


Szerettük volna megtudni a kormányhivatalban, mi a tervük a Huszár utcai épülettel, de nem kaptunk tájékoztatást. A polgármesteri hivataltól azt kérdeztük, mi lesz a 7-es trolijárattal, amit az okmányiroda forgalma miatt indítottak el annak idején, de későbbre ígértek választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!