Szeged és környéke

2011.10.07. 22:49

MACIKA-ért aggódik a cigány önkormányzat

Szeged - A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium gondozta Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram célja a hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségének elősegítése, a számukra elérhető ösztöndíjrendszer megújítása, a természettudományos érdeklődésű tanulók tehetséggondozása.

Munkatársunktól

Az előző tanévben hazánkban közel 20 ezer hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű tanuló, valamint több mint 10 ezer mentor kapott ösztöndíjat az esélyegyenlőségi alprogramokban – a mentorok például tanulónként havi 7000 forintot.

– Tartok tőle, hogy jó néhány szegedi iskola idén nem akar pályázni, több szülő is ezzel keresett meg. Pedig a program a középiskolába jutásban, az érettségiben és a szakma megszerzésében is segít – közölte [namelink name="Nagy Mihály"], a Szegedi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője. Megkereste az érintett iskolákat, amelyeket nem kívánt megnevezni. Azzal indokolták, hogy nem pályáznak: kifutottak az időből – de ezt másfél héttel a hétfőn lejáró határidő előtt mondták. Az elnök szerint több mint 100 diák érintett Szegeden. Interneten jövő hétfőig, postán szerdáig lehet pályázni. Úgy tudjuk, kandidál többek között a Móravárosi, a József Attila, a Krúdy Gyula középiskola, az Alsóvárosi Általános Iskola. Utóbbi szándékot megerősítette [namelink name="Tibai József"] igazgató. – Két évig hiába pályáztunk, nem nyertünk, bár megfeleltünk a kiírásnak. Szegedet eddig nem preferálták a döntéshozók – mondta. 8 tanulóval pályáznak, még tegnap is dolgoztak az anyagon. December 10-éig dől el, nyertek-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!