Szeged és környéke

2016.11.07. 18:12

Macskamentessé vált a szegedi zsinagóga környéke

Összesen 85 macska és 10 kutya ivartalanításával befejeződött a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete ivartalanítási programja, amelyet egy svájci alapítványi támogatás elnyerése tett lehetővé.

Számos kóbor macskakolónia vált ivartalanná, segítettünk több szociálisan rászoruló macskatulajdonosnak, és sikerült a leghumánusabban felszámolni a Zsinagógás cicakolóniát - áll a cicamentők közleményében.

Macskaetetés a zsinagógánál.

Szervezetük egymillió forintos támogatást nyert a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) alapítványtól, a pénzt kizárólag ivartalanításra fordíthatták. - Alig két hónap alatt három nagyszerű orvos-csapat segítségével – Kisállat-Ambulancia, Tímár Állatorvosi Rendelő, Dr. Turcsányi Katalin és Dr. Deim Zoltán – sikeresen lezártuk programunkat. Befogtuk a Zsinagógás cicákat, tizenkettőt ivartalanítattunk, áttelepítettük őket, és egy anyamacskát három kölykével befogadtunk későbbi örökbe adás céljából - számolt be az egyesület.

Állatorvosnál a zsinagógás cicák.

A Zsinagógakert a város szégyenfoltja volt, mint ismert macska-lerakó és etetőhely. Az állatok befogását az időjárás és az ott lakók közül többen is nehezítették, írják közleményükben az állatvédők, de mára macskamentessé vált a Zsinagóga környéke. A szegedi cicamentők bíznak benne, hogy a rekonstrukciós munkálatok befejeztével nem kezdődik újra a macskaetetés és felelőtlen állattartók sem helyeznek ki megunt kedvencet vagy felesleges szaporulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!