Szeged és környéke

2008.12.21. 20:13

Magyar ajándék is kerül a román fenyő alá

Szeged - Aranyvasárnap zsúfolásig megtelt kocsikkal a vásárhelyi nagyáruházak parkolója. A megkérdezett egyik család Romániából jött, hogy televíziót, játék gitárt vegyen az unokának. Egy röszkei vállalkozó pedig Fábiánsebestyénről jövet állt meg Vásárhelyen, hogy a feleségének robotgépet vásároljon. Nem járt sikerrel, de a máltai szeretetszolgálatnak adott néhány zacskó cukrot és lisztet.

Kormos Tamás

Vásárhelyen is sokan aranyvasárnapra hagyták a karácsonyi ajándékok beszerzését. Ezért a nagyáruházak parkolója megtelt autókkal, s a belváros üzleteiben is sokan megfordultak. A Kossuth téri karácsonyi vásáron viszont tegnap délelőtt nagyon kevesen voltak, főleg bámészkodók és forralt bort ivók.

Kataro Rómeóék a romániai Nagyszentmiklósról jöttek az Intersparba. A Nagyáruház katalógusából nézték ki az elektromos játék gitárt és mikrofont, amellyel hétéves unokájukat ajándékozzák meg.

– Asztrid nagyon szereti a zenét, ezért gondoltuk, hogy biztosan örülne a gitárnak. Nem zenei, hanem német tannyelvű iskolába jár, a zene a hobbija. A hangszer mellé még egy televíziót is kap tőlünk – tudtuk meg a nagyszülőktől.

A házaspár elmondása szerint mintegy két és fél órába telik, mire megjárják oda-vissza az utat Nagyszentmiklós és Vásárhely között, s az időbe még a vásárlás is benne van. Elárulták, nagyon nem is néztek körül, mert már konkrét elképzeléssel érkeztek, s mást nem is nagyon vettek.

Kataro Rómeóék Romániából jöttek vásárolni. Az unokának televíziót és játék gitárt vettek mikrofonnal. Fotó: Tésik Attila

Kataro Rómeóék Romániából jöttek vásárolni. Az unokának televíziót és játék gitárt vettek mikrofonnal. Fotó: Tésik Attila
A röszkei volt polgármesternek, Magyari Lászlónak Fábiánsebestyénben akadt dolga. Hazafelé menet azonban megállt a vásárhelyi Intersparnál, hogy feleségének ajándékot vegyen.

– A család nagy részének már sikerült megvennem mindent. A páromat viszont egy konyhai robotgéppel szeretném meglepni. Ha nem sikerül megfelelőt találnom, akkor talán könyvet kap – mondta a röszkei férfi.

Sajnos nem járt sikerrel. Nem távozott azonban üres kézzel Vásárhelyről: magának vett egy kis mikrofont a számítógépéhez. A rászorulókról viszont nem feledkezett meg, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kosarába tett néhány zacskó cukrot és lisztet.

A röszkei Magyari László az Intersparban adakozott is. A máltai szeretetszolgálat kosarába cukrot, lisztet tett. Fotó: Tésik Attila

A röszkei Magyari László az Intersparban adakozott is. A máltai szeretetszolgálat kosarába cukrot, lisztet tett. Fotó: Tésik Attila
Jellemzően tegnap az emberek inkább már azokat a dolgokat vették meg, amit korábban elfelejtettek vagy még nem értek rá. Az ajándékok többségét már szép lassan beszerezték. Ezért a bevásárlókocsikat nem telepakoltan tolták ki az üzletekből aranyvasárnap, sokan csak kisebb-nagyobb árucikkeket vettek.

Több a nézelődő

A Kossuth téri karácsonyi vásáron inkább csak sétálgattak az emberek. Kovács Zoltánné két unokáját hozta ki a műjégpályára. Amíg a kicsik csúszkáltak, nagymamájuk körbenézett a pavilonoknál. A csemetéknek egy-egy forró teát vett, magának meg két deci fehér forralt bort. Emellett egy kis apróságot is vásárolt, barátnőjének egy füstölőt, mert az a kedvence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!