Szeged és környéke

2011.03.14. 15:57

Magyar népzene: köszöni, jól van

Szeged – Petőfitelepen a művelődési házban rendezték meg a XVI. Országos és Térségi Népzenei Minősítő Versenyt. Megnéztük, hogy „érzi magát" a magyar népzene. Szerencsére egészséges.

Delmagyar.hu

Kötelezővé kellene tenni. Illetve mégsem, nincs rá szükség. Egyszerűen csak el kell vinni a gyerekeket egyszer egy ilyenre, utána már menni fognak maguktól. És legközelebb viszik a szülőket is, s a haza, lám, egyből fényre derül.

Az utópisztikus gondolatfolyam a XVI. Országos és Térségi Népzenei Minősítő Versenynek köszönhető, amelynek szegedi állomását a hétvégén tartották Petőfitelepen a művelődési házban. A színpadon amatőr hagyományőrző együttesek, hangszeres és énekes szólisták váltották egymást. Az amatőrségük azonban csak addig tartott, ameddig felkonferálták őket. Ahogy elkezdték műsorukat, a szereplők egyből profivá változtak át, s csak a csillogó szemük és az izgalomtól pirosló arcuk „árulkodott" arról, ők szerelemből, lelkesedésből, az együtt zenélés, éneklés öröme miatt adják elő produkcióikat.

Népzenei minősítőn járt a delmagyar.hu



A magyar népzene kitűnő egészségnek örvend. Művelőik sokat tettek azért, hogy ez így legyen. Kitartást, erőt nekik a további sikeres fellépésekhez!

Hasonló rendezvény legközelebb április 9-én lesz Csongrádon a művelődési házban, a meghívásos Aranypáva Gála Nagydíjas verseny. Írják be a naptárukba, érdemes lesz elmenni rá!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!