Szeged és környéke

2008.12.14. 22:06

Magyarok karácsonya

Ópusztaszer - Élő betlehemnél adták elő betlehemes játékukat a néprajzosok szombaton, a második Magyarok karácsonyán Ópusztaszeren. A rendezvényt Mádl Dalma nyitotta meg.

Munkatársunktól

Az összetartozás, a sérült emberekről való gondoskodás fontosságát emelte ki Mádl Dalma szombaton a második alkalommal megrendezett Magyarok karácsonyán, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A Nemzeti Együvé Tartozás Alapítvány elnöke hozzátette: a határon túli magyarokkal és a sérültekkel is éreztetni kell, hogy összetartozunk. Az eseményen többek között ott voltak Csongrád megye szociális intézményeinek lakói is.

Jókai Anna Kossuth-díjas írónő azt mondta, hogy az advent, a várakozással teli időszak most különösen fontos, mert sokan érzik úgy, hogy más alapokra kell helyezni életüket. Az írónő megkérdezte: ha a szent család ma keresne hajlékot, vajon hányan engednék be a luxusvillájuk garázsába?

Megelevenedett a Betlehem Ópusztaszeren. Fotó: Schmidt Andrea

Megelevenedett a Betlehem Ópusztaszeren. Fotó: Schmidt Andrea
Petrás Mária és Gaál András képzőművészek kiállításának megnyitóján Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a városi, megyei, illetve regionális együttműködés fontosságát hangsúlyozta. Emlékeztetett a négy évvel ezelőtti, december 5-i népszavazásra, ami szerinte egyértelműen jelezte, tenni kell azért, hogy mindenki belássa: a világ bármely pontján élő magyarokkal együtt mindannyian egy néphez tartozunk.

Kora délután a rotunda mellett, a karácsonyfánál berendezett élő betlehemnél Tóth Attila által vezetett néprajzosok játszották el, hogyan kereste a szent család az oltalmazó hajlékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!