Szeged és környéke

2015.05.01. 13:36

Majális: piknik hangulat a ligetben - galériával

Szeged - Dugig telt az újszegedi liget május 1-jén a majálison. A munka ünnepe most sem telhet el sült kolbász, vattacukor és hideg sör nélkül. A színes programok szombaton és vasárnap is folytatódnak a ligetben.

K. G. G.

Anya! Vegyél nekem vattacukrot! – kérlelte egy szöszi kislány anyukáját péntek kora délelőtt az újszegedi ligetben a majálison.

Majális: piknik hangulat a ligetben. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


A fősétány és a zöldterület tele volt emberekkel, egyetlen kisgyereket sem láttunk, akinek kezében ne lett volna valamilyen édesség vagy léggömb. Az idősebb generáció a platánok alatt falatozta a sült kolbászt és itta mellé a jéghideg csapolt sört. A szülők pénztárcája csemetéik unszolására gyakran nyílt. Nem árt teli bukszával kimenni a ma és holnap is tartó forgatagba: a sült kolbász 10 dekájáért 450 forintot kérnek, a csapolt sör 350-400 forint. Egy XXL-es vattacukor és tíz deka gumicukor egyaránt 400 forintba kerül. A sült krumpli adagját 350 forintért mérik, a spirál formájú burgonya chips 600 forint.

Majális: piknik hangulat a ligetben. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


„Tessék, lehet jönni horgászni! – invitálta egy vidámparkos a gyerekeket a kis műtóhoz: 500 forint egy halászás, de legalább minden húzás nyer. A dodzsem zsetonja 800 forint, a céllövöldében egy lövésért 200 forint, a gyerekforgó pedig 500 forintért nyújt feledhetetlen emléket a kicsiknek.
A nagyszínpad melletti zöld területet a politikai pártok sátrai vették birtokba: jól megfér egymás mellett az LMP, az MSZP, a DK, az Együtt és a PM sátra. A piros szocialista és a zöld LMP-s lufik igen jól fogytak. Kicsit távolabb a Munkáspárt standol – lufi, sör és virsli nélkül. Volt viszont Che Guevarás öngyújtójuk 100 forintért. A Belvárosi hídhoz közel a Jobbik standol: virslivel látják vendégül a szimpatizánsokat. A legnagyobb sor a Délmagyarország sátra előtt alakult ki a nagyszínpaddal szemben, a fősétány mellett. Lapunk egész hétvégén kint lesz a majálison: aki vesz egy darab napilapot, megforgathatja a szerencsekereket, minden pörgetés nyer. Szakácskönyv, DVD, jojó és egyéb értékes nyeremény a jutalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!