Szeged és környéke

2019.06.17. 20:03

Makovecz-kápolna épül Szőregen, drágább volt a vártnál az újszegedi szabadtéri színpad fejlesztése

Ülésezett a közgyűlés jogi bizottsága Szegeden. Többek között a Sándorfalvi úti hulladékválogató bővítéséről is tárgyaltak.

K.A.R.

A Makovecz Imre-életmű gondozásának folytatása céljából a kormány számos fejlesztést támogat hazánkban, Szegeden ezúttal a szőregi katolikus temetőben épülhet meg egy Makovecz Kápolna, melyre a Szeged-Csanádi Egyházmegye nyert támogatást. A munkát a MAKONA Kft. végzi majd el – derült ki a közgyűlés jogi bizottságának hétfői ülésén. A kápolnáról 2018-as cikkünkben olvashatnak részleteket.

A leendő Rózsakápolna látványterve.

A leendő Rózsakápolna látványterve.

Tizenegy nyílt napirendi pontot tárgyaltak, többek közt azt is, hogy Dakos József megyei rendőrfőkapitány javaslatára a Szegedi Rendőrkapitányság kapitányságvezető pozíciójára Harkai István rendőr alezredest nevezik ki, aki jelenleg megbízottként látja el a vezetői feladatokat. Kiderült, az Újszegedi Szabadtéri Színpad műszaki fejlesztése többe került a vártnál, a korábbi 80 millió forintos támogatást további 6 millió 79 ezer forinttal egészíti ki az önkormányzat.


Továbbá 15 évre szóló ingatlanhasználati szerződést köt a Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. annak érdekében, hogy a Társulás elvégezhesse a Sándorfalvi úti hulladékválogató bővítését. Egy uniós pályázaton nyert forrásból előkezelő művet, bálatároló fedett-nyitott tároló színt, eszköztároló színt, irodát és szociális épületet, 3 hídmérleget, 2 mérlegházat, portakonténert, szaniterkonténer és tűzivíztározót alakítanak ki, a munkálatok része még többek közt az útépítés, a csapadékvíz elvezetés is. A területet 54 millió 572 ezer forintért kapják meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!