Szeged és környéke

2019.08.12. 12:45

Már a CSOK-os lakásban is lehet vállalkozás

Fontos és sokakat érintő lakossági lakástámogatási változás lépett életbe július közepétől: a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, vagy adó-visszatérítési támogatás igénylése esetén az érintett ingatlan vállalkozás székhelyeként is bejelenthető, ha az igénylő nyilatkozata alapján megfelel a csekély összegű támogatásokra vonatkozó európai uniós szabályoknak.

Munkatársunktól

Amennyiben a CSOK-ot igénylő az érintett ingatlant a későbbiekben egyéni vállalkozása, vagy a többségi tulajdonában álló gazdasági társasága székhelyeként be kívánja jegyeztetni, ezt az igénylés során teheti meg, ennek következményeként a CSOK csekély összegű támogatássá minősül.


A július 11. előtt támogatást igénylők is nyilatkozhatnak utólagosan december 31-ig, hogy megfelelnek a támogatásokra vonatkozó európai uniós szabályoknak. Így nekik is lehetővé válik a támogatási céllal érintett ingatlan vállalkozás székhelyeként történő bejelentése. Fontos, hogy a megfelelésről minden esetben az igénylőnek kell nyilatkoznia a szerződést kötő hitelintézetnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!