Szeged és környéke

2008.10.17. 17:42

Már járnak a buszok az Anna-kútnál

Szeged - Jókor jött a pénteki eső. Szó szerint vízszintet mértek a szakemberek az Anna-kúti esküvői szalon előtt. Látszott, egyedül itt nem folyik le az úttestről a víz. Megoldási javaslatot a mérnökök tesznek: nem számítunk visszamarásra, újraaszfaltozásra.

Munkatársunktól

Valószínűleg egy esőrács elég lesz. Ez a forgalmat nem akadályozza, a régen itt átmenő 2-es buszjárat megszűnt – tájékoztatott Tapasztó Sándor, a szegedi elektromos tömegközlekedési nagyprojekt irányítási feladatait ellátó Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója.

A kereszteződés munkaterület, a napokban felvett hibalistát javítják az építők, és helyreállítják a növényzetet. A kivitelező olyan gyorsan engedi át az Anna-kúti csomópontot a közlekedőknek, ahogy csak lehet. Noha a műszaki átadás-átvétel hétfőn lesz, a villamosok után pénteken a 8-as trolipótlót és a 10-es, 20-as buszt is beengedték. Visszakapcsolták a Mérey utcai jelzőlámpát is, de nagyon megfogta a sort, emiatt újból kikapcsolták.

Az aszfalt próbája az eső. Itt hiányzik legalább egy esőrács. Fotó: Karnok Csaba

Az aszfalt próbája az eső. Itt hiányzik legalább egy esőrács.
Fotó: Karnok Csaba

Az autósok kedd reggel mehetnek át először a csomóponton. Akkor visszaáll a Kossuth Lajos sugárút és a Tisza Lajos körút, valamint a mellékutcák régi rendje. A hivatalos átadási ceremóniát az október 23-i ünnepséggel egybekötve csütörtökön rendezik.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!