Szeged és környéke

2015.08.11. 22:09

Már látható a kettős kerítés Mórahalomnál

Mórahalom - Három helyszínen elkezdődött a kettős kerítés építése: a határzár kerítésoszlopait verik le közvetlenül a drótakadály mögött. Mórahalmon már látható a kettős kerítés.

Munkatársunktól

Mint azt korábban megírtuk, az 1,5-2 méter magas, háromsoros dróthengerek mögé építik a nagyobb, 3 méteres kerítést. Így készül el a határunkat védő kettős kerítés.

– A hét végére befejeződik a gyorstelepítésű drótakadály elhelyezése Ásotthalomtól Tiszaszigetig. Ezzel egy időben három helyszínen elkezdődött a határzár oszlopainak leverése közvetlenül a drótakadály mögött – tájékoztatott [namelink name="Bátor Ferenc"] alezredes, az építést irányító kihelyezett vezetési elem parancsnokhelyettese kedden délelőtt Mórahalmon. Míg az alezredes a sajtó kérdéseire válaszolt, folyamatosan cölöpverő gépek zaja hallatszott.

Dinnyeosztás a határzárnál. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


Naponta mintegy kétszáz kerítésoszlopot helyeznek el a cölöpverő gépekkel Mórahalmon két helyen, illetve Tiszasziget térségében. A Csongrád megyei szerb–magyar határszakaszon 12-13 helyszínen végzik majd párhuzamosan ezt a munkát.

Mórahalom külterületén már látszik az egymástól alig egy méter távolságra lévő kettős kerítés.

Ásotthalomtól Tiszaszigetig közel 70 kilométeren, hat munkacsoportban mintegy kétszáz katona dolgozik, az ő munkájukat közfoglalkoztatottak segítik.

A Csongrád megyei szakaszon minimális rongálást tapasztaltak eddig, ezeket a katonák kijavították. A teljes műszaki zárat folyamatos járőrözéssel a rendőrök ellenőrzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!