Szeged és környéke

2014.04.01. 13:13

Már nem bosszantó a Kossuth Lajos

Szeged - Az autósok már egy hete használják, kedden délelőtt pedig ünnepélyesen is átadták a felújított Kossuth Lajos sugárutat. A nemzeti fejlesztési miniszter szerint ez az út már nem bosszantja az autósokat.

Segesvári Csaba

– Egy olyan út felújítását ünnepelhetjük, melynek rossz állapota évekig jelentett veszélyt, bosszantotta az erre közlekedőket – mondta kedden délelőtt a Kossuth Lajos sugárút – Damjanich utca sarkánál tartott ünnepélyes útavatón [namelink name="Németh Lászlóné"]. A nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, az útromlást a 2002 és 2010 közötti autópálya-építések is fokozták, ugyanis a PPP konstrukciókban épült sztrádák elkötik a forrásokat.

Németh Lászlóné utat sugárutat avatott. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


Megírtuk, 500 millió forintból aszfaltozták újra az 1034 méter hosszú Kossuth Lajos sugárutat, a nagykörút és Rókusi körút között. A felújítást ősszel kezdték, amivel rövid téli pihenő után, március 24-én végeztek. – Az M43-as megépítéséig naponta több száz kamion ment át Szegeden. A járművektől több út is nyomvályús lett, itt volt az ideje a Kossuth Lajos sugárút felújításának – mondta [namelink name="Bohács Zsolt"], útügyi biztos. A szalagátvágáshoz rövid időre lezárták a sugárutat, amit zokszó nélkül tűrtek a szegedi autósok.

A Magyar Közút Zrt.-től megtudtuk, a kormány 109 milliárd forintra emelte a 4-5 számjegyű utak egyes szakaszainak teljes körű rekonstrukcióját támogató program keretösszegét. Így közel 1000 kilométernyi alsóbb rendű mellékút rendbetételét végezheti el a közút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!