Szeged és környéke

2019.04.19. 09:30

Marad a jó idő húsvétra

A hosszú hétvégén nagypénteken lesz a legmelegebb, de húsvéthétfőn záporeső is lehet.

Arany T. János

– Az előttünk álló hosszú hétvége nagyrészt száraz, az átlagosnál valamivel melegebb időt tartogat – foglalta össze az ünnepekre várható időjárást Tóth Tamás meteorológus, a Szegedi Magaslégköri Obszervatórium munkatársa.


A szakember elmondta, csütörtökön folytatódik az eddigiekhez hasonló időjárás, de a napsütés nem lesz zavartalan. Nagypénteken lesz a legmelegebb, 22 fokig melegszik a levegő, de alkalmanként megélénkül a szél. A hőmérséklet-ingadozás nagy lesz, de enyhébb éjszakák várhatók, nem ébredünk olyan csípős hidegre, mint a hét első felében.


– Szombaton napos idő lesz kevés felhővel, 19 fok várható. Vasárnaptól kezdődik a változás: a felhősödés mellett nedvesebb légtömegek érkeznek a térségünkbe. Hétfőn már a természet is segítheti a locsolkodókat, átmeneti, rövid ideig tartó záporok benne vannak a pakliban – mondta a meteorológus. A felhők miatt húsvéthétfőn már csak 18 fok lesz, de még ez is átlagosnak számít az év ezen szakában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!