Szeged és környéke

2010.10.07. 22:08

Maroknyi választó bizalmát nyerték csak el

Csongrád megye - 8 szavazatot szerzett egy szegedi képviselőjelölt, egy eperjesi polgármester-aspiráns pedig 9 voksot gyűjtött be a vasárnapi önkormányzati választáson.

Munkatársunktól

Több mint háromszoros volt a túljelentkezés Csongrád megye 390 képviselői és 60 polgármesteri székére: előbbiekre 1420, utóbbiakra 184 aspiráns pályázott. Váltakozó sikerrel – bármennyire is igyekeztek, jó néhányan csupán maroknyi választópolgár bizalmát nyerték el.
8 szavazatot szerzett Szeged 16-os körzetében a Centrumos Macsánszky László – a győzelemhez még 1441 voks kellett volna. – Hiába vártunk jobbat, így sikerült sajnos. Kis párt nem tud csinálni nagy dolgokat. Nem kampányoltam, nem volt rá forrás, saját pénzből pedig nem lett volna értelme. Pedig szeretnék dolgozni ezért a városért – fogalmaz, jelezve: nem vesztette el tenni akarását.

A polgármesterjelöltek között az Eperjesen induló Agócs István (Fidesz) kapta a legkevesebb voksot: 9-et. Ugyanennyien jelölték be a szavazólapon a Csanádalberti képviselő-testületébe vágyó független Szabó Tibor István nevét. Dócon Lantos Mihálynénak, Királyhegyesen Juhász Csabának jutott 15-15 szavazat.

Tragédia Csanádalbertin

Tragédiával kezdődött az önkormányzati választás Csanádalbertin: pénteken elhunyt Koska András független képviselőjelölt. Nevét technikai okokból a helyi választási bizottság mégsem törölte a szavazólapokról – ezért szerepel úgy a valasztas.hu internetes adatbázisban, hogy 0 voksot kapott.

Nagyvárosaink közül Makón két munkáspárti jelölt, Baróczi Jánosné (6. körzet) és Haluska Róbert (7.) kapta a legkevesebbet, 12-12-t, Szentes 10. körzetének 15 választópolgára támogatta a független Sajtósné Miklós Éva Erikát, Csongrádon pedig az MSZP színeiben induló Ambrus József Sándorné végzett leghátul, 41 vokssal. 69-en tisztelték meg bizalmukkal Búza Zoltánt, a Zöld Baloldal vásárhelyi jelöltjét a 10-es körzetben.

A valasztas.hu adattárában 0 szavazattal szerepelnek azok a jelöltek, akik visszaléptek a megmérettetéstől – így tett például Székkutason Mózes Sándor, vagy Deszken Frányó Zoltán Pál. Utóbbi neve azonban szerepelt a szavazólapon: mire bejelentette döntését, már elkészültek a nyomtatványok. Ilyenkor áthúzzák a nevet az összes szavazólapon.

Frányó képviselőjelöltként kapott 205 voksot, de nem jutott be a testületbe. Felgyőn Kaltenekker Lászlóné férje javára lépett vissza a polgármester-jelölti versenytől – de nem maradt családban a cím: 172 szavazattal Ábel István futott be, aki 1987 óta áll községe élén, ezzel a megye legrégebben hivatalban lévő polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!