Szeged és környéke

2009.07.28. 22:13

Maroslelére tart az algyői Szibur Bt.

Maroslele - Megérkezett az első fecske a maroslelei ipari övezetbe: az algyői székhelyű Szibur Bt. 1000 négyzetmétert vásárolt itt, irodákat, műhelyeket és raktárt épít. <br>

Szabó Imre

A maroslelei ipari övezetben 1000 négyzetméternyi területet vásárolt meg a most még algyői székhelyű, gépészeti szigeteléssel, burkolással és festéssel foglalkozó Szibur Bt., amely az év végéig ide telepíti székhelyét. A családi vállalkozásként alapított cég első embere, Bozsó Imre lapunknak elmondta: azért döntöttek úgy, hogy Maroslelére költöznek, mert algyői telephelyüket csupán bérlik, területet vásárolni viszont itt jóval olcsóbb, mint Szeged környékén. Választásukat megkönnyítette, hogy az M43-as autópálya az ipari övezettől alig 1 kilométerre épül. A cég már tervezi azokat a fémszerkezetes épületeket, amelyeket reményeik szerint az év végére felépíthetnek területükön. A társaság jelenleg 4–5 adminisztratív dolgozót és 15 szakembert foglalkoztat. Őket természetesen hozzák Algyőről, de ha olyan ütemben bővülnek a megrendeléseik, mint eddig, lesz létszámbővítés, és akár a leleiekre is számítanak (a faluban a munkaképes lakosság tizede állástalan).

A polgármester, Martonosi György a Szibur Bt.-vel kötött megállapodást történelmi jelentőségűnek minősítette, hiszen hasonló munkahelyteremtésre idáig nem került sor sem Maroslelén, sem a környező falvakban. Az eladott terület vételárát az ipari övezet fejlesztésére fogják költeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!