Szeged és környéke

2016.04.20. 09:26

Második kör: heten indultak a kancellári posztért

Szeged - Heten pályáztak a SZTE kancellári posztjára második körben - erről tájékoztatta lapunkat az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztálya.

Munkatársunktól

A szám azonban még nem tekinthető véglegesnek: a tapasztalatok alapján a pályázók végleges számát várhatóan pénteken tudja rögzíteni az államtitkárság.


Mint arról már többször beszámoltunk, az egyetemnek tavaly szeptember óta nincs kinevezett gazdasági vezetője – ekkor mondott le [namelink name="Devecz Miklós"], az első kancellár. Kilenc hónapig töltötte be ezt a tisztséget, aztán egy Facebook-bejegyzés miatt a sajtó kereszttüzébe került, és lemondott. November 28-ától megbízott vezető látja el a feladatokat.


A posztra tavaly év végén írtak ki először pályázatot. Akkor tizenheten jelentkeztek, ám a minisztérium jóval a határidő lejárta után, március 4-én érvénytelennek nyilvánította a pályázatot. Az új kört március 31-én írták ki, a pályázatok beadási határideje április 15. volt.


Annak idején, az egyetem első kancellári pályázatán is második körben sikerült csak megtalálni az egyetem gazdasági vezetőjét. Ha most eredményes lesz a kiírás, a miniszter által kiválasztott személy július 1-jétől töltheti be posztját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!