Szeged és környéke

2008.04.13. 23:22

Mától útjavítás Deszk és Klárafalva között

Deszk - Mától május végéig mindenkinek több időt kell szánnia a közlekedésre Szegeden és a 43-as úton. Reggel fél 7-től félpályás útlezárás lesz Deszk és Klárafalva között.

Munkatársunktól

A főút Deszkről kivezető szakaszát a 12-es kilométertől kezdik javítani – naponta háromszáz méteres szakaszokban. Először a kivitelező kitáblázza és kijelöli az útfelmarás és aszfaltozás pontos helyét. Ez annyit jelent, hogy reggelente munkakezdéskor 24 órára lezárnak egy ekkora útszakaszt, a forgalmat jelzőlámpák irányítják. A Klárafalváig tartó három kilométert a békéscsabai Swietelsky Építő Kft. előreláthatólag két hét alatt javítja, azután a másik sávban kezdenek dolgozni, vissza Deszk felé, újabb két hétig.

Innen a május végéig tartó felújítás a 43-ason. Fotó: Karnok Csaba

Innen a május végéig tartó felújítás a 43-ason.
Fotó: Karnok Csaba

Karakas József főépítés-vezető megkeresésünkre elmondta: az útjavítás erősen időjárásfüggő, nagy esőben nincs értelme utat bontani. A táblázást és a kijelölést viszont mindenképpen elvégzik. Ez annyit jelent, hogy lassítják a forgalmat, de nem zárják le az utat. Terelőutat nem jelölt ki a Magyar Közút Kht.

Ugyancsak mától lassul a forgalom a szegedi nagykörúton is. Itt egész héten tábláznak az útépítők: a Római körút Bertalan hídról levezető külső sávján, a Szilléri sugárút és a József Attila sugárút között. A félpályás útlezárással járó javítás itt egy hét múlva hétfőn hajnalban kezdődik. A nagykörút mindkét külső sávját újraaszfaltozza a békéscsabai cég a Kossuth Lajos sugárútig. Ennek a határideje is május vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!