Szeged és környéke

2012.04.17. 22:55

Medencetörés és artériás vérzés a kollégiumban

Kistelek, Mórahalom - Elsősegélynyújtó versenyt tartottak a múlt héten a megye több városában. A területi fordulókon elméleti és gyakorlati feladatokban mérhették össze tudásukat a csapatok.

Munkatársunktól

A múlt héten rendezte felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét a Vöröskereszt. A kistelek–mórahalmi kistérség területi fordulóját a kisteleki Rózsaliget Kollégiumban tartották. 8 általános iskolai, 2 középiskolás és 1 felnőtt csapat mérte össze tudását.

A szimulációs gyakorlatokon különböző sérüléseket kellett ellátniuk a versenyzőknek. Fotó: DM/DV

A szimulációs gyakorlatokon különböző sérüléseket kellett ellátniuk a versenyzőknek. Fotó: DM/DV

A csapatoknak 6 állomásos körpályán kellett végigmenniük, ahol különböző elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk. A négy gyakorlati állomáson szimuláltak kémiaórai balesetet, áramütést, marószer okozta sérülést, gázolást, és egy osztálybuli sérültjein is segíteniük kellett a versenyzőknek. A szituációknál a csapatok találkoztak klinikai halottal, marási sérüléssel, koponyaalapi töréssel, medencetöréssel, aggódóval, pánikolóval, részeggel, artériás vérzéssel, üvegszilánkkal a vállban, valamint forrázással az arcon.

A versenyt gyermek kategóriában a Kisteleki Általános Iskola, ifjúsági és felnőtt kategóriában pedig a Bedő Albert Középiskola, Erdészeti Szakiskola és Kollégium csapata nyerte. A verseny szegedi területi fordulójának gyermek kategóriáját a Gregor József Általános Iskola, az ifjúsági kategóriát az Ifjúsági Vöröskeresztes Aktivisták, a felnőtt kategóriát pedig az SzSzKSz Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézményének csapata nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!