Szeged és környéke

2009.07.20. 21:10

Még aznap elfogták a késes rablót

Kilátástalan helyzetével indokolta tettét az a nő, aki kétszer is kirabolta ugyanazt a szegedi ABC-t. A második eset után egy órával elfogták.

Gonda Zsuzsanna

Már egy órával a rablás után elfogták azt a nőt, aki vasárnap kora délután a Vértói ABC-ben késsel fenyegette az eladót, és elvitt az üzletből 72 ezer forintot. Az elkövető fekete harisnyát húzott a fejére, úgy álcázta magát. Lapunk tegnapi számában megírtuk: ugyanez a nő ugyanazt az élelmiszerboltot egy héttel korábban is kirabolta. Akkor 251 ezer forintot zsákmányolt. Hétfőn Bakai Krisztián, a Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője sajtótájékoztatóján elmondta: a 28 éves, büntetlen előéletű elkövető beismerte mindkét rablást. Tettét azzal indokolta, hogy munkanélküli lett, és kilátástalanná vált a helyzete. A nőt a lakásán fogták el, miután a rendőrség ügyeletére bejelentés érkezett.

Zélity László szegedi rendőrkapitány a tájékoztatón cáfolta, hogy nőtt a kisboltok elleni rablások száma Szegeden. – Összesen három ilyen eset fordult elő idén, beleszámolva a fenti kettőt is. A boltosokat a körzeti megbízottak nagyjából havonta felkeresik, tájékoztatják őket többek között arról is, mi a teendő hasonló helyzetben – mondta a rendőrkapitány.

A rendőrkapitány hozzátette: 2007 első félévében 24 rablás volt Szegeden, 13-nak elfogták az elkövetőjét. 2008 első félévében 43, ebből 22-t megoldottak. 2009-ben 37 rablás történt, 29 bűncselekmény feltételezett elkövetőjét már felderítette a rendőrség.

Csoportos verekedés, hajléktalantámadás
A hétvégén más bűncselekmények is történetek Szegeden. Egy hajléktalan párra támadt egy hajléktalan ismerősük. Megverte őket, és 23 ezer forintot vett el a férfitól. Elfogatóparancs van érvényben ellene. A Sárosi utcában pedig két csoport támadt egymásnak, hat embert állított elő a rendőrség csoportos garázdaság miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!