Szeged és környéke

2019.03.14. 17:48

Még jó, hogy nem kaptak defektet, 15 kiló marihuána került elő a pótkerék helyéről - letartóztatták a koszovói házaspárt

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a koszovói házaspárt, akik múlt vasárnap próbáltak meg közel 15 kg marihuánát Magyarország területére csempészni.

Néhány napja megírtuk: olyan zavartan viselkedett egy koszovói férfi és utasa a röszkei határátkelőn, hogy autójuk átvizsgálása mellett döntöttek. Találtak is benne 15 kiló kannabiszt. Még jó, hogy nem kapott defektet az a koszovói házaspár, akiknél a pótkerék helyén 15 kiló kannabisz volt - így emlékezett meg az esetről a rendőrség a twitteren. Most megtudtuk, hogyan folytatódik az ügy.


A gyanú szerint a koszovói nemzetiségű férfi és nő március 10-én este 6 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére. Az osztrák rendszámú autó a férj tulajdona volt, ő is vezette azt, utasként a felesége tartózkodott még a gépjárműben - részletezte a történteket a Csongrád Megyei Főügyészség közleménye.

 

Az útlevélellenőrzést követően az autót is átvizsgálták, és a jármű pótkerék tárolójában 9 csomagban, mintegy 15 kg kannabiszra jellemző kannabionid vegyületeket találtak meg és foglaltak le. A gyorsteszt és az előzetes vélemény alapján megállapították, hogy a becsempészni szándékozott anyag kábítószernek minősül, melynek tiszta hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Eljárás indult a házaspár ellen különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt. A főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványt tett, hogy rendeljék el egy hónapra a letartóztatásukat. A bíróság az indítványnak helyt adott, rács mögé kerültek a csempészek. 

Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség irányítása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!