Szeged és környéke

2019.08.12. 16:48

Még lehet pályázni a Dél-alföldi Innovációs Díjra

Tizedik alkalommal hirdette meg pályázatát a Dél-alföldi Innovációs Díjra az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága a régió három - Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye - kereskedelmi és ipari kamarájával, valamint a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökséggel.

Cél a vállalkozások, valamint a feltalálók által létrejött szellemi alkotások elismerése, és az innováció, illetve a technológiai transzfer támogatása. A pályamunkák feltétele, hogy új, saját feltalálói ötleten alapuló, iparilag alkalmazható és piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredményt kell tartalmazniuk.


Legutóbb a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft. és a kecskeméti Muhi Kristóf kapta a díjat. Előbbi saját fejlesztésű vasbeton szádcölöpével nyerte az elismerést, amely a műszakilag hatékony kialakítás mellett esztétikus megjelenést is biztosít partfalak megtámasztásához, a vízpartok erózióvédelmére. Muhi Kristóf pályamunkája pedig egy okostelefonos alkalmazás és egy webplatform keveréke, amely 3D-s modellezést, animációt és videókat alkalmaz.


A kiíráson II. díjat nyert a kecskeméti Albadent Fogászati Kft. és a szentesi Denti System Kft. közös protézisrögzítés-rendszere, valamint oklevéllel jutalmazták a Solv­Electric Technologies Kft.-t is az integrált növénytermesztési technológia fejlesztéséért.

Az idei pályamunkákat szeptember 30-ig várja a Szegedi Akadémiai Bizottság – honlapjukon további részletek találhatók a kiírásról. A díjosztás a hagyományoknak megfelelően novemberben, a Magyar Tudomány Ünnepén lesz a SZAB-székházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!